Stanislav Grof: «Naşterea naturală va salva lumea!»

/ Vizionări: 4718

Stanislav Grof: "Naşterea naturală va salva lumea!"

 

Stanislav Grof – doctor în ştiinţe medicale, doctor în filozofie, psihiatru cu  cincizeci de ani de experienţă în studierea stărilor neobişnuite de conştiinţă. Dlui este fondatorul Asociaţiei Internaţionale Transpersonale, timp de mulţi ani a fost preşedintele permanent.

 

Stanislav Grof: Naşterea naturală va salva lumea

Stanislav Grof

Mame din Moldova pledează pentru nașterea naturală și în condiții de siguranță
Mame din Moldova pledează pentru nașterea naturală și în condiții de siguranță

 

"Multe studii au arătat că numai aproximativ 5% din femei au nevoie de asistenţă medicală la naştere, în timp ce toate celelalte sunt capabile să nască fără intervenţie medicală.

Stanislav Grof: Sunt îngrozit, văzând în ce s-a transformat naşterea la spital. Femeia este forţată să procedeze, după cum este convenabil medicilor, să ia aceeaşi poziţie pe spate. Toată lumea ştie că aceasta nu este fiziologică pentru naştere! Din păcate, experienţa acumulată de sute de ani, de exemplu, dansul din buric, special conceput pentru a ajuta femeile în procesul de naştere, nu este folosit peste tot. Şi este foarte trist.

Ceea ce s-a întâmplat cu alăptarea, este, de asemenea, aproape un dezastru. Femeile din SUA nu vor să alăpteze, deoarece în mass-media întotdeauna se spune că amestecuri au o mulţime de vitamine şi sunt foarte utile. Dar, sunteţi de acord, că alăptarea nu este doar o varietate de vitamine, ci şi un contact nepreţuit al mamei cu copilul. Şi dacă noi toţi am respecta toate regulile simple, create de natură, atunci noi am putea evita o mulţime de probleme de ordin psihologic cu  care ne confruntăm astăzi. În fiecare an, la conferinţe, noi discutăm diferite tehnici de lucru cu subconştientul, pentru a fi în măsură să corectăm consecinţele naşterii "incorecte". Noi folosim timpul nostru şi forţele când toate acestea ar putea fi evitate!

Dacă omenirea s-ar întoarce la naştere naturală, noi am fi făcut un salt uriaş. Poate că cea mai bună opţiune ar fi crearea în fiecare spital a camerelor cu o atmosferă casnică, în care femeile ar putea aduce lucrurile lor preferate, a invita rudele sau prietenii, dar după zidurile acestei camere femeia ar putea primi îngrijire medicală necesară numai în cazul de necesitate. Noi, în California avem astfel de clinici private. Totul acolo este foarte confortabil şi prietenos.

Eu sunt medic şi cunosc cazuri când nu putem evita intervenţia medicilor. Dar chiar şi debutul naşterii într-o atmosferă familiară relaxată contribuie la crearea la femeie a unei stări mai sufleteşti, care se reflectă, de asemenea, şi asupra psihicului unui om nou.

Ar trebui să înţelegem că naşterea nu este doar un proces mecanic biologic, ci o retrăire profundă psihologică a mamei şi copilului, şi modul în care acest proces se petrece, afectează întreaga viaţă. Nu este important cât cântăreşte bebeluşul, ce dimensiuni are capul înainte de a pune copilul pe sânul mamei. Noi nici măcar nu ne dăm seama cât de teribile sunt consecinţele acestor acţiuni aparent simple pentru copil. Ce simte el în primele, cele mai importante momente din viaţa lui pe acest Pământ? Care este prima lui întrebare? El se întreabă dacă această lume este prietenoasă. Dar, în loc de răspuns - măsurare, cântărire, voci străine ...

Michel Odent a scris o carte remarcabilă despre naşteri inumane din întreaga lume. Şi el explică din nou sistemul complex de hormoni care însoţeşte şi conduce femeia şi copilul unul spre celălalt în acel moment. Intervenţii medicale nerezonabile în această lume sacră distrug Sfânta Sfintelor - firul subţire dintre mama şi copilul. Voi repeta încă o dată, omenirea va face un mare pas înainte, dacă va schimba sistemul de asistenţă la naştere ...".

 

Text: Iana Tokarik şi Alisa Zubkova.

Foto: Filip Perhov

Sursa: domrebenok.ru