Statele Unite au recunoscut natura ameninţare la adresa siguranţei lor!

/ Vizionări: 6970

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

natură Noua ediţie a strategiei de securitate naţională din SUA subliniază pericolul de catastrofe naturale, scrie The Washington Post. Raportul, actualizat pentru prima dată în cinci ani, a declarat: "ameninţări nu vin numai de la terorism, ci din natura." În special, pericolul este reprezentat de focarelor de boli infecţioase, scurgeri chimice şi întreruperi de energie, spune documentul.
Strategia fostul a fost adoptat în vara anului 2002. După atacurile din 11 septembrie, ameninţare majoră, în funcţie de autori din primele documente prezentate de terorismul internaţional. Cu toate acestea, după ce uraganul Katrina, care a prejudiciat grav New Orleans, administraţia Bush a fost aspru criticat pentru subestimarea riscurilor naturale şi catastrofe tehnologice.

Cu toate acestea, raportul menţionează că terorismul noi continuă să reprezinte o ameninţare gravă la adresa Americii. În contrast cu strategia din 2002, acum este nu numai cu privire la măsurile care vizează prevenirea atacurilor teroriste, dar a perturba, de asemenea, planurile de terorişti, ceea ce implică o tactică ofensivă.

Strategia identifică patru obiective cheie de securitate naţională: prevenirea şi întreruperi ale atacurilor teroriste, de protecţie a societăţii şi resurselor naţionale, de pregătire pentru dezastre naturale şi tehnologice şi de reacţie rapidă la acestea, precum şi consolidarea fundaţiilor de securitate naţională.

Sursa: www.lenta.ru