Stonehenge din Reazani (+ Video în rusă)

/ Vizionări: 5340

Stonehenge din Reazani (+ Video în rusă)

 

Stonehenge din ReazaniUn grup de arheologi au condus săpăturile la Mântuitorul Luca. Rezultatele acestei expediţii au surprins chiar şi pe cei mai experimentaţi oameni de ştiinţă de la Muzeul Istoric de stat. Se pare că după cel mai înalt punct al dealului a fost un sanctuar, asemănător cu Stonehenge. Vârsta sanctuarului a fost identificată aproximativ patru mii de ani.

Şeful expediţiei ştiinţifice Ilia Akhmedov a relatat că aceste descoperiri nu s-au întâlnit în această regiune. Sanctuarul, conform planului de săpături, este un cerc cu un diametru de şapte metri, pe marginea căruia, au fost piloni de jumătate de metru grosime la aceeaşi distanţă unul de celălalt. În centrul acestui cerc este o mare groapă rectangulară şi piloni. Stâlpii din lemn, desigur, nu au supravieţuit, dar în mod clar sunt vizibile locuri în sol, unde aceştia au fost - gropi adânci rotunde.

 

 

 

 

Există o presupunere că în total au fost patru gropi, dar cu timpul o parte a templului s-a prăbuşit, formând o prăpastie mare. În general în jurul acestui loc au fost găsit câteva găuri cu piloni. Oamenii de ştiinţă cred că în jurul sanctuarului este doilea rând de stâlpi, la o distanţă de aproximativ zece metri de primul. Această ipoteză va fi testată vara viitoare.

Stonehenge din ReazaniÎn aceste locuri au fost deja efectuate săpături în 1979. Cu toate acestea, arheologii au dezgropat doar câteva piloni, al căror destinaţie rămâne necunoscută. Savanţii au înaintat ideea existenţei unui templu astronomic, iar obiectele găsite sugerează că acolo, probabil, au fost ceremonii religioase.

Peste două mii de ani, când a fost o mare migraţie a popoarelor, aici s-au stabilit fino-ugrii. Ei nu ştiau despre sacralitatea acestor locuri şi au organizat pe acest pământ un cimitir, care a afectat observatorul antic.

 

Stonehenge din Reazani

 

 

Sursa