Stop desert sau Misiunea posibile!

/ Vizionări: 9476

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

deşert
Mulţi oameni de ştiinţă şi ecologiştii nerabdare uita la extinderea deşerturilor şi, în consecinţă, pierderea biodiversităţii şi pierderea de soluri fertile. Şi încălzirea globală ajută numai acele procese. Deşertificarea este terenurilor afectate mai mult de 1 miliard de hectare. Zonele cu cel mai înalt grad de deşertificare în Asia constituie aproximativ 19% în Africa - 23, Australia - 45 şi în America de Sud - aproximativ 10% din suprafaţa totală. Desertul Sahara se deplasează spre sud cu o viteză medie de 6 km / an, în unele locuri - până la 10 km / an.

Cum de a opri un deşertificării catastrofale? Întrebarea cea mai urgentă este acest lucru, atunci când vine vorba de cel mai mare deşert de pe Pământ - Sahara. Pot opri Sahara, aceste miliarde de tone de nisip, sub presiunea care dispar în fiecare an, cantitate imensă de teren?

deşert

Se pare ca poti! O astfel de concluzie a fost Magnus Larson (Magnus Larsson), un student de arhitectura din Londra Association (Asociatia de arhitectură). El a propus chiar o modalitate de a face acest lucru. Magnus sugerat folosirea bacteriei Bacillus pasteurii la graniţa dintre nisipuri. Bacteriile se transformă rapid nisip în piatră de nisip. Astfel, la graniţa dintre deşert format un zid de gresie 6,000 km lungime, care vor opri înaintarea în continuare a nisipurilor.

După ce peretele este construit, puteţi începe să construiască oaza verde cu apei pentru irigaţii şi a plantelor aliniate de-a lungul frontierei din deşert.

Ar putea părea o idee nebună de tot ceva în deşert, dar Magnus Larsson într-adevăr consideră că bacteriile microscopice sunt foarte eficiente pentru realizarea acestui măreţ şi aparent improbabil plan. Conform calculelor sale, s-ar putea dura până la 10 ani. Proiectul a câştigat premiul întâi, chiar în competiţia pentru premiile de constructii durabile în Maroc.
deşert


Canalul Eco-way.org - blog despre natura si ecologie