Stratul pentru acoperiș va lupta cu poluarea aerului

/ Vizionări: 2358

Покрытие для крыш будет бороться с загрязнением воздуха

 

Studenții de la Universitatea din California, Riverside, au dezvoltat un strat pentru acoperișuri, care va lupta cu poluarea aerului. Țigla va fi acoperită cu dioxid de titan, care descompune particulele din aer formând smog, contribuind astfel la purificarea aerului. 

Покрытие для крыш будет бороться с загрязнением воздуха

 

Smogul pe care îl putem vedea deasupra orașului este derivat din oxid nitric care se oxidează atunci când este expus la lumina soarelui. În timpul cercetărilor studenții au constatat că plăcile acoperite cu un strat subțire de dioxid de titan pot converti până la 97% de oxid de azot în substanțe mai puțin dăunătoare.

Покрытие для крыш будет бороться с загрязнением воздуха

Prinţul de Wales va instala panouri solare pe acoperişul Clarence House
Prinţul de Wales va instala panouri solare pe acoperişul Clarence House

 

Dioxid de titan, în ciuda numelui, este destul de ieftin, costul acoperișului de o dimensiune medie este de aproximativ 5 dolari. Calculele au arătat că timp de un an astfel de acoperiș poate neutraliza  cantitatea substanțelor nocive, pe care o mașină emite în 18 000 km.

Acest proiect a primit un grant în mărime de 15000 de dolari în cadrul concursului 3P (Populația, Prosperitate, Planeta).Concursul este organizat anual de către EPA - Agenția pentru Protecția Mediului din SUA. Concursul se compune din două părți, echipa lider primește 15 mii de dolari pentru dezvoltarea în continuare a ideii. În a doua fază echipele prezintă proiectele lor la Expoziția Națională de Design Sustenabil din Washington. Conform rezultatelor, echipa câștigătoare primește 90 mii de dolari pentru dezvoltarea și realizarea ideii sale.

Echipa de la Universitatea din California intenționează să transpună ideea sa în viață. Studenții vor să adauge dioxid de titan în vopsea pentru fațade, ciment, trasee și marcaje pe ele.

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: Connection refused

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137