ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Straturi supraînălțate (+Foto)

Pentru că ne-ați adresat foarte multe întrebări în legătură cu straturile înălțate, am decis să vă răspundem cât mai succint și la obiect cum am procedat noi, pentru a simplifica metoda de a supraînălța un strat.

1. Se alege un loc potrivit pentru stratul înălțat.

Să fie suficient spațiu în preajma acestuia. Dacă alegeți un loc în pantă, așa cum este în pozele de mai jos, în terenul nostru, asigurați-vă că acesta nu este perpendicular pe pantă ci înclinat pe pantă. De ce? Pentru că dacă veți face mai multe straturi perpendiculare în pantă, cele de sus vor fi îmbibate de apă iar cele de jos se vor usca de la lipsa apei. Dacă terenul este drept, puteți să-l amplasați oriunde.

Ar fi bine să nu fie un teren suprafertilizat care conține plante invazive cum sunt urzicile sau rocoina. Acestea au rădăcini foarte adânci și de obicei sunt încăpățânate când vine vorba de a-și schimba domiciliul. În plus, semințele lor vor dăinui zeci de ani în acele locuri și în locul plantele care vor fi plantate ulterior, vor crește urzicile care sunt foarte viguroase și rezistente.

2. Se marchează cu sfori și bețișoare pentru a delimita marginile acestuia, chiar dacă este drept, șerpuit sau rotund.

3. Se ia una bucată sapă foarte bine ascuțită și se începe a se scoate primul strat de iarbă cu pământ, atât cât vă permite prima lovitură de sapă și nu mai mult. Se pune acest pământ lângă strat.

4. După ce ați terminat punctul 3 se ia cu sapa încă un strat de pământ, tot atât cât permite sapa la o lovitură și nu mai mult decât dacă pământul este foarte gras. Acest pământ se pune în cealaltă parte a stratului având grijă să nu fie combinat cu cel cu rădăcini în el.

5. Se îngrașă pământul cu orice fel de lemne putrezite, crengi uscate, mai întâi cele mai groase și apoi cele mai subțiri, compost vegetal și orice se descompune în pământ. Cu cât vor fi mai multe materiale de descompus, cu atât stratul va fi mai înalt și cu atât va dura mai mult descompunerea.

6. Se acoperă manual toate lemnele cu pământul cu rădăcini, având grijă ca acesta să fie cu rădăcina în sus, adică cu iarba în jos.

7. Opțional: în cazul în care pământul este unul cu multe rădăcini de alte plante invazive, se poate acoperi cu un strat de cartoane sau cu saci de iută pentru ca rădăcinile să nu mai crească și nici eventualele semințe aflate între acestea.

8. Se acoperă cu pământul simplu.

9. Se plantează.

10. Se udă sau se așteaptă ploaia.

11. Se mulcește. Mulciul este orice fel de material aerisit care protejează stratul de efectele lipsei umidității, în același timp îngrășând pământul de la suprafață. Acesta poate fi compus din frunze uscate sau iarbă uscată. Noi am greblat iarba uscată de pe teren și am aranjat-o pe strat, deoarece considerăm metoda cositului una invazivă, absolut ineficientă și extrem de obositoare.

 

Высокие гряды

Высокие гряды

Высокие гряды

Высокие гряды

Высокие гряды

 

Sursa: valeacurcubeului.com

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
86
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
117
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
89
La înmulțirea plantelor prin butași uneori apare o problemă legată de formarea rădăcinilor. Pentru a accelera procesul...
238