struguri din Moldova — cel mai util!

/ Vizionări: 17336

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Republica Moldova Studiul de must de struguri, lucrările de oameni de ştiinţă din Moldova, împreună cu cercetători francezi încheiat. În timpul lucrului, oamenii de stiinta au descoperit ca strugurii din Moldova conţin substanţe nutritive care previn cancerul si bolile cardiovasculare, în cantităţi mult mai mari decât cel care este cultivat în Franţa, Spania şi Elveţia.

Analiza comparativă a strugurilor din diferite ţări, care a început în 1992 în oraşul francez din Montpellier, a arătat că strugurii din Moldova, reprezintă o adăugire utilă care este în creştere în Franţa, Spania şi Elveţia - rapoarte VINMOLDOVA.MD.

"Boabele de Cabernet Sauvignon si de sud a Moldovei conţinutul de substanţe biologic active, care să promoveze încheierea de radicali liberi, razverotrola de 2,4 ori mai mult decât soiurile de struguri cultivate în aceeaşi Montpellier, Franţa", - a declarat doctor habilitat Inginerie, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Boris Gaina.

Ca urmare, cercetatorii au concluzionat: struguri din Moldova conţin nutrienţi care ar putea preveni cancerul şi bolile cardiovasculare în cantităţi mai mari decât strugurii din Franţa, Spania şi Elveţia. Acest lucru se datorează, în primul rând, amplasarea geografică a Moldovei şi caracteristici climatice.

http://www.vinmoldova.md/