Struguri din Moldova sunt cele mai utile!

/ Vizionări: 6380

Struguri din Moldova sunt cele mai utile!

 

Struguri din Moldova sunt cele mai utile!Studiul strugurilor, asupra cărora au activat oamenii de ştiinţă din Moldova împreună cu cercetătorii francezi s-a încheiat. În timpul cercetărilor savanţii au descoperit că strugurii din Moldova conţin substanţe nutritive care previn cancerul şi maladiile cardiovasculare într-un număr mult mai mare, decât cele care sunt cultivate în Franţa, Spania şi Elveţia.

Cele mai vechi copaci de pe planetă
Cele mai vechi copaci de pe planetă

Analiza comparativă a strugurilor din diferite ţări, care a început în 1992 în oraşul francez Montpellier, a arătat că strugurii din Republica Moldova sunt mai utile, decât cele, care cresc în Franţa, Spania şi Elveţia, - a declarat VINMOLDOVA.MD.

„În boabele speciilor Cabernet şi Sauvignon din sudul Moldovei, conţinutul de substanţe biologic active, care promovează încheierea radicalilor liberi,  -razverotrol, este de 2,4 ori mai mare, decât în acelaşi soi de struguri, cultivat în Montpellier, Franţa," - spune doctor habilitat în ştiinţe tehnice, membru al Academiei de Ştiinţe din Moldova, Boris Găină.

Ca urmare, cercetătorii au concluzionat: strugurii din Moldova conţin mai multe substanţe nutritive, care pot preveni cancerul şi bolile cardiovasculare în număr mai mare, decât strugurii din Franţa, Spania şi Elveţia. Acest lucru se datorează, mai presus de toate, localizării geografice a Republicii Moldova şi caracteristicilor climaterice.

 

 

Sursa: vinmoldova.md