Strugurii din Moldova — cei mai buni!

/ Vizionări: 7752

Strugurii din Moldova - cei mai buni!

Studiul strugurilor, la care au lucrat oamenii de ştiinţă din Moldova, împreună cu cercetătorii francezi s-a încheiat. În timpul lucrului, oamenii de știință au descoperit că strugurii din Moldova conţin substanţe nutritive care previn cancerul și bolile cardiovasculare, în cantităţi mult mai mari decît strugurii cultivați în Franţa, Spania şi Elveţia.

 

Strugurii din Moldova - cei mai buni!

 

Analiza comparativă a strugurilor din diferite ţări, care a început în 1992 în oraşul francez Montpellier, a arătat că strugurii din Moldova, sînt mai folositori decît cei care se cultivă în Franţa, Spania şi Elveţia.

 

"În strugurii de Cabernet și Sauvignon din sudul Moldovei conţinutul de substanţe biologic active, care contribuie la eliminarea de radicali liberi, razverotrol este de 2,4 ori mai mare decît în soiurile de struguri cultivate la Montpellier, Franţa", - a declarat doctorul habilitat în științe tehnice, membru-corespondent al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Boris Găină.

Ca urmare, cercetătorii au concluzionat: strugurii din Moldova conţin nutrienţi care ar putea preveni cancerul şi bolile cardiovasculare în cantităţi mai mari decît strugurii din Franţa, Spania şi Elveţia. Acest lucru se datorează, în primul rînd, amplasării geografice a Moldovei şi caracteristicilor climatice.

 

 

Sursa: moldovenii.md