Studentul care redistribuie mâncarea din cantine oamenilor săraci

/ Vizionări: 2306

Бен Симон - 24-летний молодой человек, который является соучредителем Food Recovery Network, некоммерческой организации, которая собирает излишки пищи в студенческих столовых и перераспределяет их бедным и нуждающимся людям.

 

Ben Simon are 24 de ani și este co-fondator al Food Recovery Network, o organizație nonprofit care colecteză surplusul de mâncare din cantinele studențești și îl redistribuie celor săraci. El a demarat inițiativa când studia la Universitatea din Maryland în 2011 cu alți șapte colegi. Acum sunt 104 universități partenere în proiect și nenumărați voluntari care colectează și distribuie mâncarea.

Deși mai există inițiative de retristribuire a resturilor alimentare în New York și Washington, aceasta este singura din mediul universitar. FDN funcționază în felul următor: studenții încheie un parteneriat cu bucătarul cantinei și stabilesc o oră la care merg să colecteze mâncarea produsă în acea zi dar care nu a fost vândută. Studenții ambalează mâncarea în recipiente de aluminiu și o transportă la agențiile locale, precum adăposturi pentru oamenii străzii, case de tranziție, programe after-school pentru copii, organizații pentru veterani și centre pentru bătrâni.

Ben a fost plăcut surprins să vadă că inițiativa lui prinde rădăcini și că foarte mulți studenți și reprezentanți ai universităților se alătură. El își propune ca programul să ajungă în 500 de universități până în 2018. În condițiile în care americanii aruncă 40% din mâncare, iar un american din șase nu are ce mânca, nimeni nu poate rămâne pasibil, spune tânărul.

 

Sursa: green-report.ro