Studiu. De ce este periculos să usuci rufele în casă

/ Vizionări: 2080
Tag-uri: , ,

Исследование. Почему опасно сушить белье в доме?

O cercetarea a experţilor de la Mackintosh School of Architecture a demonstrat că uscarea rufelor în casă poate provoca apariţia astmului, rinitei alergice şi a mai multor tipuri de alergii. Acest lucru este cauzat de umezeală.

Un studiu realizat recent de specialiştii de la Mackintosh School of Architecture a relevat faptul că uscarea rufelor în casă, şi nu în aer liber, ar putea cauza probleme serioase de sănătate. Asta pentru că ele provoacă o umiditate ridicată, ce creşte riscul apariţiei astumului, rinitei alergice şi a altor tipuri de alergii, relatează BBC.

Casa în stil high-tech din containere
Casa în stil high-tech din containere

Experţii din Glasgow au făcut cercetări în 100 de case, descoperind că locuitorii din 87% dintre acestea obişnuiau să îşi usuce în interior rufele proaspăt spălate.

„Mergînd în casele oamenilor, am aflat că îşi uscau rufele în sufragerie sau în dormitor", a explicat cercetătoarea Rosalie Menon. „Unii îşi decorau pur şi simplu casa, fără să fie conştienţi că ele pot elimina chiar şi doi litri de apă în aer", a adăugat ea.

În plus, în 75% dintre locuinţe, nivelul de umiditate din aer era atît de ridicat încît exista riscul apariţiei acarienilor. În 25% dintre case, era probabilă apariţia unui tip de mucegai care provoacă infecţii severe la plămîni.

Drept urmare, Mackintosh School of Architecture au cerut constructorilor ca în viitor să ţină includă în proiectele de locuinţe şi spaţii special amenajate pentru uscarea rufelor.

„Aceste spaţii ar trebui să fie încălzite separat şi ventilate", a precizat Menon în cele din urmă.

 

Sursa: moldovenii.md