Studiu: Substanțele din recipientele de plastic pot declanșa migrene

/ Vizionări: 2608

пластиковая посудаConsumul apei din recipiente de plastic poate declanșa migrene, arată o cercetare recentă.

Vinovat de acest lucru este bisfenolul A (BPA), care se gaseste în recipientele din plastic, și care a mai fost asociat cu probleme de sănătate precum obezitatea, infertilitatea si infarctul, informeaza dailymail.co.uk.

Cel mai recent studiu, publicat in "Stiinte toxicologice", subliniaza ca bisfenolul A agravează durerile de cap.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Kansas, SUA, au comparat efectele acestei substante in cazul oamenilor dupa cercetarile in laborator, efectuate pe cobai.

Pe acul de plastic (Video)
Pe acul de plastic (Video)

Specialistii au analizat comportamentul mai multor soareci, jumatate dintre ei fiind expusi bisfenolului A o data la trei zile. Cei care au venit in contact cu aceasta substanta s-au aratat mai putin activi, au stat departe de lumina puternica si de zgomote, tresareau usor si aratau semne de sensibilitate in zona capului.

De asemenea, la nivelul creierului s-a observat si un influx de estrogen. Simptomele observate la soareci sunt asemanatoare cu cele experimentate de oameni in timpul unui atac migrenos.

"La majoritatea celor cu migrene, astfel de crize au o legatura genetica, iar factorii declansatori le genereaza doar in cazul celor care au o predispozitie in acest sens", declara neurologul Fayyaz Ahmed.