Sub Sahara este mai multă apă, decît la suprafaţa planetei

/ Vizionări: 3480

În Africa, în special sub deşertul saharian, de fapt există rezerve substanţiale de apă. Probabil că, Muammar Gaddafi, a devenit victima expansiunii militare nu din cauza petrolului, ci din cauza încercărilor de a ajunge la această apă, transformînd Africa intr-un paradis ecologic.

 

Sub Sahara este mai multă apă,  decît la suprafaţa planetei 

 

1% de Sahara va asigura lumea cu energie solară
1% de Sahara va asigura lumea cu energie solară

O ediţie bine-cunoscută în mediul ştiinţific ”Environmental Research Letters”, a raportat că rezervele de apă sub Sahara, sunt situate la o adîncime de 75 metri, iar volumul de apă, de o sută de ori depăşeşte valoarea totală a rezervelor de apă pe suprafaţa pămîntului.

Africa de Nord, este un loc "de depunere” a părţii mari de ape subterane şi apa se păstrează în straturi acvifere existente de un timp îndelungat. Experţii asigură că aceste surse subterane pot oferi cu uşurinţă apă agriculturii africane. În plus, deficitul de apă în Africa va deveni o relicvă a trecutului.

Desigur, există probleme, cum de ajuns la această apa: dacă se va utiliza metoda de foraj, atunci straturile de apă vor fi elementar distruse. Între timp, în Africa doar se visează la accesul liber la apă potabilă, pentru mai mult de 300 milioane de oameni. Şi pentru un motiv oarecare în activitatea oamenilor de ştiinţă nu există nici-o menţiune despre dezvoltările lui Gaddafi, a rîurilor artificiale.

 

 

Sursa: ecovoice.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137