ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Suc de țelină




 

Cea mai valoroasă caracteristică a ţelinei crude este faptul că ea conține un procent extrem de mare (viu) de sodiu organic, biologic activ. Una dintre proprietățile chimice ale sodiului este menținerea calciului într-o stare dizolvată. Anume aceasta este exact ceea ce se întâmplă în organismul uman.

 

Ţelina crudă conține de patru ori mai mult sodiu organic, decât calciu. Acest fapt o face unul dintre cele mai valoroase produse la prepararea sucurilor utile pentru persoanele care folosesc zaharuri concentrate şi amidon mai mult sau mai puțin constant de-a lungul vieții. Pâine, biscuiţi, prăjituri, pateuri, paste, orez, cereale, într-un cuvânt, toate alimentele preparate din făină aparțin clasei de amidon concentrat. Zahărul alb, maro sau orice alt zahar, trecut prin prelucrarea industrială, precum și orice alte alimente care conțin oricare din aceste zaharuri (inclusiv, bomboane, băuturi răcoritoare, îngheţată, etc.), se referă la o clasă de carbohidraţii concentraţi.

Experiența ne-a învățat că astfel de alimente sunt distructive pentru organismul uman, iar utilizarea lor continuă duce la malnutriție și apoi - la un număr foarte mare de maladii.

Am constatat ca carbohidraţii concentraţi, fără îndoială, se referă la cele mai distructive produse alimentare ale societății noastre "civilizate". Natura niciodată nu a fost menită să confere organelor digestive umane funcții care au scopul de a transforma aceste așa-numitele alimente în combustibil pentru celule si ţesuturile organismului. Ca rezultat al utilizării acestor produse organismul uman degenerează imediat după ce omul uită de anii de adolescență. A considera o scurtă perioadă de viaţă de 40-60 de ani ca o bătrâneţe nu este altceva decât o insultă directă adusă naturii. Este rușinos să recunoaştem că nu știm cum să trăim și nici nu ne punem scopul să învățăm principiile de bază ale recuperării organismului nostru. Trebuie să recunoaștem că ne mâncăm pe noi înşine și ne ducem în mormânt prematur, răsfăţând apetitului nostru.

În primul rând, calciu este unul dintre elementele cele mai esențiale în dieta noastră, însă acesta trebuie să fie biologic activ, organic. Atunci când orice aliment care conține calciu este fiert sau prelucrat altfel, ca şi oricare dintre alimente bogate în carbohidraţi, calciul din ele în mod automat se transformă în atomii anorganici insolubile în apă ce nu pot servi ca hrană pentru celulele care au nevoie de ele pentru recuperare. In plus, enzimele distruse la 57 ° C și mai sus transformă acești atomi în materialul mort. Ca urmare astfel de alimente blochează organismul, cauzând boli cum ar fi artrita, diabet, tulburări coronariene (inimă), varice, hemoroizi, pietre în vezica biliară și rinichi, etc.

În al doilea rând, aceste acumulări (depozite) de calciu anorganic, fiind moarte, cu timpul cresc, dacă nu se face nimic pentru a le elimina din organism. Cu toate acestea, în prezența unei soluții de sodiu organic, biologic activ, în asociere cu alte elemente și procese, aceste depozite pot fi eliminate din organism.

Sodiul joacă un rol foarte important în procesele fiziologice ale organismului. Unul dintre cele mai importante procese este diluarea sângelui și a limfei ce împiedică concentrația lor prea mare. În acest sens este valoros numai sodiu organic, obținut din legume şi fructe proaspete.

Vreme uscată şi caldă este mai bine tolerată, dacă veţi consuma un pahar de suc de ţelină proaspătă în dimineața și tot aceeaşi porţiune ziua, înainte de mese. Ţelina normalizează temperatura corpului și ne simțim minunat.

Sodiu este un element important pentru excreția dioxidului de carbon. Lipsa sodiului organic provoacă boli bronhiale și pulmonare care sunt exacerbate de prezența unor substanțe străine în plămâni, cum ar fi fumul de tutun. Insuficienţa sodiului organic este cauza bătrâneţii premature, în special la femei. De fapt, femeile fumătoare arată în vârsta cu aproximativ cincisprezece ani în comparaţie cu cinci ani la femeile nefumătoare. Nicotina este în mare măsură cauza așa-numitelor "nervilor uzaţi". Fumatul nu uşurează această stare, ci dimpotrivă, agravează. Un confort oarecare legat de utilizarea tutunului, se obţine printr-o ridicare temporară a stresului mental din cauza unei degenerări mai mult sau mai puțin permanente a țesuturilor. Fumul de ţigară inhibă funcţia glandelor de gust.

Un amestec de suc de țelină cu alte sucuri este foarte util și dă aproape un rezultat fenomenal în cazurile de avitaminoză și altor maladii. Descoperirea rețetelor şi acțiunii acestor compuși a adus pacienților de toate vârstele un folos de nepreţuit.

În cazul de tulburări nervoase care sunt rezultatul degenerării membranei nervilor, utilizarea sucului de morcovi și de țelină ajută la recuperarea lor.

Ţelina este bogată în magneziu și fier, și anume această combinație este foarte valoroasă ca hrană pentru celulele sanguine. Multe maladii ale sistemului nervos și sanguin rezultă, în principal, din administrarea mineralelor anorganice și a sărurilor.

Principala cauză a sistemului nervos și sanguin afectat este introducerea în organism al mineralelor anorganice și sărurilor prin alimente lipsite de vitalitate și medicamente anti-anxietate.

Dacă în alimentele consumate lipsesc cantități suficiente de sulf, fier, calciu și sau chiar dacă este o cantitate mare din aceste elemente, dar în formă anorganică lipsită de vitalitate, apoi pot apărea astfel de maladii cum ar fi astm, reumatism, hemoroizi și altele. Prezența în organism a sulfului și fosforului în proporțiile greșite poate cauza o stare de iritare, neurastenie și chiar nebunie. Multe maladii care până acum au fost explicate de prezența unor cantități excesive de acid uric în organism, pot apărea din cauza consumului alimentelor supra-săturate cu fosfat acid, dar cu un conținut redus de sulf.

Suc de morcov și de țelină oferă o combinație ideală de substanțe organice pentru a preveni aceste boli și a recupera organismul atunci când acestea sunt deja prezente.

 

 

Сок сельдерея

 

 

Sursa: vk.com

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 10 iunie 2013 16:56
Vizualizări: 4768

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
76
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
54
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
117
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
99