Sucuri fresh și efectul lor asupra organismului

/ Vizionări: 6640

Свежевыжатые соки и их воздействие на организм

 

Sucul de caise imbunătăţeşte starea pielei, influenţează benefic asupra  ficatului şi inimii, este util pentru miopie.

Sucul de ananas pe lîngă efectul cunoscut de ardere a grasimilor mai are un  "plus": stimulează simțurile, astfel este numit "băutura  dragostei".

Sucul de portocale este lider după conținutul de vitamina C. Fiind util în timpul surmenajului, nervozităţii, hipotensiunii arteriale și astenii. Indispensabil pentru otrăviri și răceli. Este bogat în vitamina B.

Sucul de struguri este benefic pentru anemie, epuizare generală și pierderea  puterei. Foarte util pentru copii.

Beneficiile oferite de mersul pe jos
Beneficiile oferite de mersul pe jos

Sucul de vişine activeaza enzimele, prin urmare, după ce beai un pahar de suc te simţi sătul.

Sucul de rodie este considerat hematopoietic. Întăreşte imunitatea. Indispensabil la ateroscleroză, anemie, hipertensiune, boli ale tractului biliar. Ajută la răceli și bronșită. Fructele de rodie sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, zaharuri. Doar 5 semințe de rodie  pot înlocui un măr și o portocală. Sucul imbunătăţeşte starea scalpului, are un efect benefic asupra rinichilor, plămânilor,   splinei și glandei tiroidă.

Sucul de grapefruit este un mijloc de a normaliza metabolismul și tensiunea arterială. Arde grasimele. Cu toate acestea, persoanele care iau medicamente pentru hipertensiune arterială, boli de inimă, alergii sau cancer ar trebui să fie precaute: sucul de grapefruit blochează anumite enzime, ce cauzează  absorbția redusă a unor medicamente  și  invers, creşte absorbţia celorlalte.

Sucul de pere previne obezitatea, astfel este indispensabil în zilele de post.

Uleiul de mustar e mai eficient decât penicilina
Uleiul de mustar e mai eficient decât penicilina

Sucul de lămîie ameliorează durerile de cap.

Sucul de morcovi conține o mulțime de pro - vitamina A, de care  depinde acuitatea vizuală și luminozitatea pielii, precum și starea  mucoasei tractului gastro-intestinal. Sucul conţine potasiu (este necesar pentru bolile cardiovasculare și problemele cu rinichii),  acid folic (util pentru femei  și mai ales necesar pentru femeile gravide).

Sucul de cătină este bogat în vitamine (A, B1, B2, B3, C, E) şi minerale (bor, fier, mangan), acizi organici și unele antibiotice pe bază de plante. Conține substanțe care pot elimina elementele radioactive și săruri de metale grele. Are un efect antispasmodic și antitumoral. Acţionează benefic asupra sistemului nervos.

Sucul de piersici este folositor persoanelor ce suferă de boli cardiovasculare. Conține săruri de potasiu care hranesc muschiul inimii și  previne atacurile de cord.

Sucul de prune ajută la constipație, normalizeaza astfel funcţia intestinelor.

Sucul de roşii conţine puţine calorii. Preparat la domiciliu este bogat în vitamina C. Dezvoltă memoria, mai ales dacă este perindat de sucul de struguri. Conține licopen, care protejeaza împotriva cancerului. Celor care  li se limitează consumul de sare trebuie să fie atenţi, deoarece acest suc  conţine mult  sodiu.

Sucul de coacăză neagră stimulează imunitatea și arde grasimile.

Sucul de măcieş stimulează metabolismul, sistemul imunitar, creşte pofta de mîncare şi activitatea fizică. Util pentru dureri de stomac, tulburări digestive. Posedă un efect diuretic și coleretic.

Sucul de mere este bogat în fier. Conţine potasiu și elemente de bor, care întăresc oasele. Potoleşte activitatea excesivă a creierului, ajutându-l să se concentreze pe lucruri esențiale.

Unele sucuri, cum ar fi de lamaie, rodii, cătină, măceș, păr, prun şi vişină  nu se pot bea nediluate. Prin urmare, ele trebuie să fie diluate cu apă la o anumită concentrație și  deja  reprezintă nectarul. Proprietățile utile ale nectarului nu sunt mai puţine.

Toate cele spuse mai sus se referă numai la sucurile fresh  pe care trebuie să le consumaţi maximum peste 15 minute după preparare.