Sunt ceea ce mănânc

/ Vizionări: 3088
Tag-uri: ,

Sunt ceea ce mănânc

 

Sunt ceea ce mănânc

Cel mai popular supliment alimentar printre vegetarieni
Cel mai popular supliment alimentar printre vegetarieni

Există o părere că vegetarianismul este un fel de tendinţă de modă nouă, pervenită din occident, principiile si ideile căreia sunt complet străine omului slav.

N-aş spune aşa, pentru ca răsfoiesc revista “Rezumatul vegetarian”, publicată la Kiev în 1910. Şi aici este expus raportul Societăţii vegetariene din Sankt-Petersburg pentru anul 1902!

"Rusia vegetariană" este denumirea proiectului Centrului pentru protecţia drepturilor animalelor "Vita", organizat cu scopul  restabilirii istoriei vegetarianismului rusesc, care a avut un impact major asupra modului de formare a mişcării moderne europene şi internaţionale pentru drepturile animalelor – veganism.

Atenție! Ce nu trebuie să faci după masă! (+Video)
Atenție! Ce nu trebuie să faci după masă! (+Video)

În 2006 Vita a lansat un proiect unic, conceput pentru a povesti ruşilor despre filosofia de nonviolenţă şi vegetarianism etic – cale, care a fost urmată de mii de ruşi la începutul secolului trecut.  Reviste şi cărţi din perioada pre-revoluţionară foarte clar transmit starea de spirit, care domina în cercurile de creaţie  progresiste din Rusia: faptele, expuse în aceste documente, păstrate în mod miraculos, mărturisesc  despre înflorirea  gândirii etice în Rusia pre-revoluţionară. Aşezări vegetariene, şcoli, grădiniţe, cantine - toate acestea într-adevăr au existat la începutul secolului trecut, in diferite orase din Rusia şi au fost distruse într-o clipă cu apariţia unei epoce politice noi.

 

Sursa cu link pe www.vita.org.ru