ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sunt un sătean, am o soție și doi copii, și încă doi cai, doi câini și două pisici




 

Sunt sătean. Am o soție și doi copii, și încă doi cai, doi câini și două pisici. Eu locuiesc departe de oraș și de șosea. Între dealuri și păduri. Iar încă cu doi ani în urmă am fost un orășean, un om de succes.

Carieră, pensionare și bătrânețe?

Am locuit la oraș, am făcut studii, am primit diplome de onoare, m-am distrat cu prietenii. Apoi am întâlnit Femeia mea - Irina. S-a născut un fiu, după ceva timp - al doilea. Zilele treceau una după alta și rareori se deosebeau între ele.
Mă angajam la un loc de muncă interesant, mă aprofundam și aveam succes. Și în pragul unei noi majorări în carieră văzusem ce mă așteptă înainte - cariera, pensionarea și bătrânețea. Ca și la toți cei din jurul meu, ca și la părinții mei.
Am încercat să scăp de acest sentiment de inutilitate, schimbând locul de muncă. Uneori, am lucrat concomitent în două locuri. Planurile mele au fost concretizate demult: să cumpăr un apartament, să câștig mai mulți bani, apoi să cumpăr un apartament mai bun și mai mare ...

Iar vara pentru două săptămâni plecam cu prietenii în excursii cu caiac sau în tabere de pescuit. Eram fericit în zilele acelea, iar restul anului așteptam: "Iată, va veni vara, voi pleca la natură..."

Mă întorceam la oraș, în apartament cu un sentiment de melancolie: ce să fac aici - toate prizele deja le-am reparat, gunoiul l-am dus...

O dată soția m-a întrebat:
- Ți-e bine, ești fericit undeva?
- Da – i-am răspuns- sunt fericit doar două săptămâni pe an, la natură.
- Atunci de ce stai la oraș?

În căutarea casei sale

Și mi-am dat seama: trebuie să plec. Deoarece activitatea mea era strâns legată de oraș, ezitam să plec departe. Dar, pentru orice eventualitate, am însușit câte ceva din web design și am început să-mi fac câștig și din asta.

Am început să căutăm o casă. În suburbii nu ne-a plăcut: pe aproape ardeau deșeurile orășenești, gardurile vecinilor se înălțau chiar sub geamurile caselor propuse nouă. Dar încă nu eram gata să mă gândesc la un loc mai îndepărtat, pe unde nu circulă autobuze.
Într-o zi am venit într-o vizită la prieteni – într-un colț de țară, la 80 km de oraș. Trăiau într-un sat mare, întins între dealuri și râu. Aici mi-a fost foarte interesant. Și în curând mi-am dat seama că în fiecare week-end, în loc de a pleca în căutarea unei case noi din suburbii, încercam să găsesc motive să las totul și să plec în vizită la prieteni, în acel sat îndepărtat.

Acolo e foarte frumos. Donul larg, peste care se înalță dealurile. Livezile uriașe de mere și pădurile de arin. Și odată mi-am dat seama că Locul Meu e aici.

În primăvară, ne-am strâns toată averea și ne-am mutat în acest sat, în casa pentru oaspeți a prietenilor noștri. Era o casă veche de stuf - fără fundament, cu stâlpi din lemn pe care se lăsa acoperișul; cu pereți din trestie acoperite cu lut. Și am început să facem cunoștință cu viața rurală și să căutăm o casă de vânzare.

деревенский житель

O viață nouă
Senzația urbană că înainte mă așteaptă numai bătrânețea și moartea a dat locul unui sentiment puternic nou: "Totul de abia începe!". Ne stabileam cu traiul, ne obișnuiam cu cerului și iarba din jurul casei, cu liniștea și aerul limped și ”gustos”. Câștigam prin Internet. Se realiza visul meu. Soția mereu visa să aibă un cal, și iată că am luat o iapă trăpaș de rasă Orlovskaya. Demult am vrut un câine lup și mi-am cumpărat un Alabai. Fiii (care la moment aveau doi și respectiv cinci ani) de dimineață până seara alergau pe dealuri și construiau sălașuri de tot felul.

деревенский житель

Și în tot acest timp am continuat să căutăm o casă. În cele din urmă, am găsit o izbă pe marginea satului, cu o grădină, pe marginea pădurii, cu un hambar, cu un grajd bun și o livadă bătrână și mare. Ne-am înțeles cu prețul și... am rămas pe gânduri. Ne era teamă, visul îndepărtat era pe cale să devină realitate. Am pus la îndoială alegerea noastră, e ”pentru totdeauna”? Și iată că într-o zi iapa noastră nu s-a întors de pe imaș și am plecat s-o căutăm. Seara târziu, după ce am găsit-o, ne întorceam acasă: mergea o ploaie ciobănească, în cer au apărut două curcubee, și prin nori a căzut o rază de lumină pe viitoarea noastră casă. Locul ne zâmbea, iar noi ne-am bucurat că am rămas.

деревенский житель

Treptat, ne-am amenajat casa, și acum viața ne-a devenit chiar mai confortabilă decât la ​​oraș.

Aici, pot urmări cum acțiunile mele schimbă viața familiei, iar de la aceasta mă schimb și eu. Și am posibilitatea în orice timp de a mă opri, de a mă gândi, de a mă uita la norii de pe cer. Sau să-mi iau câinele și să plec să umblu în singurătate, dar în natură... și apoi să mă întorc la treburi. Cred că de rămâneam cu traiul la oraș, încă mulți ani n-aș putea ajunge la acel nivel de conștientizare, pe care îl am acum, aici.
În oraș jucam rolurile: de "specialist", "om de familie", "un prieten în vacanță ...", ca toți bărbații din jur.
Ajungând în sat, eu nu m-am schimbat. Pur și simplu aici nu sunt nevoit să joc aceste roluri. Da, în diferite situații acționez în mod diferit, dar rămân a fi eu însumi.

Și acum, când voi termina de scris acest articol, împreună cu soția vom pleca să ne plimbăm călare într-o livadă de mere, iar apoi - în pădure,  iar apoi - pe dealuri, iar apoi ...

 

Sursa: svetvmir.ru

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 16 decembrie 2014 11:16
Vizualizări: 2674

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
100
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
82
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
136
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
102