Super-alimentele lunii aprilie

/ Vizionări: 3474

Primăvara se lasă așteptată, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să intrăm în ritm. Pentru multă energie și poftă de viață, avem la îndemînă cîteva alimente perfecte pentru această perioadă a anului.

 

Huffington Post a făcut lista superalimentelor lunii aprilie. Nu ne mai rămîne decît să le căutăm și să le introducem în alimentația de zi cu zi.

 

1. Rubarba

Este o plantă originară din Asia, care a început să prindă din ce în ce mai mult teren și în Europa, datorită proprietăților sale impresionante. Conține catehină, un antioxidant important ce se găsește și în ceaiul verde, ciocolată și vinul roșu. În plus, este o sursă foarte bună de vitamina C , potasiu și calciu. Este excelentă și pentru persoanele care suferă de afecțiuni digestive.

 

Супер-продукты апреля

 

2. Rucola

Este excelentă pentru conțnutul de vitamina A și C și conține 16% din doza zilnică recomandată de calciu. Introdu-o în dietă și îi vei simți beneficiile din plin.

 

Супер-продукты апреля

 

3. Sparanghel

Este slab în calorii și plin de nutrienți: vitamina A, C, fier, potasiu și proteine. S-a dovedit științific ca lupta împotriva mai multor forme de cancer. Nu ai niciun motiv să nu-l consumi în această perioadă.

 

Супер-продукты апреля

 

4. Ceapa

Impreună cu usturoiul, ceapa este un aliment excelent, care protejează împotriva multor boli serioase. Conținutul bogat în bioflavonoide și sulf are efecte împotriva cancerului, iar quercetina luptă cu respirația urît mirositoare.

 

Супер-продукты апреля

 

5. Spanacul

Spanacul este o plantă pe care ai face bine să nu o ocolești primăvara. Nutrienții pe care îi conține nu pot fi adunați ușor din alte legume sau fructe. De la calciu pînă la vitaminele A și C, acid folic și luteină, spanacul are o gamă largă de substanțe bune de care ar fi păcat să nu profiți acum cît îl găsești proaspăt în piață.

 

Супер-продукты апреля

 

Pentru că are atît de mulți nutrienți spanacul este un ajutor important pentru păstrarea imunității organismului, pentru lupta cu diverse tipuri de cancer și pentru îmbunătpțirea sistemului cardio-vascular. Spanacul conține falvonoizi care neutralizează radicalii liberi și previn apariția cancerului de colon sau ovarian.

 

 

Sursa: moldovenii.md