Supermarket fără ambalaj

/ Vizionări: 2934

Супермаркет без упаковки

 

Când ați fost într-un supermarket? Cu siguranță, recent. Aduceți-vă aminte ce stă pe rafturi. Produse? Nu chiar. Primul lucru pe care îl vedeți este ambalajul. O mare cantitate de plastic colorat care devine gunoi de îndată ce ajunge la bucătărie.

Pentru a nu produce plastic fără o strictă nevoie două femei din Berlin vor deschide un supermarket, în care mai multe dintre produse vor fi vândute fără ambalaj. Milena Glimbovski și Sarah Wolf au numit magazinul lor Original Unverpakt (original fără ambalaj). În loc de a se gândi la modul de reciclare al plasticului, ele preferă să se gândească cum să nu-l folosească deloc. Unele produse vor fi vândute în pungi de hârtie, dar cea mai mare parte din produse clienții vor duce acasă în sacii lor reutilizabili. Dacă nu aveți sac, atunci puteți cumpăra sau închiria în magazin. 

Супермаркет без упаковки

Supermarket fără ambalaj (Video)
Supermarket fără ambalaj (Video)

 

In Londra, un astfel de magazin a apărut în 2007. Catherine Conway, în magazinul său Unpackaged, a vândut la început fructe uscate neambalate, apoi ea extins sortimentul cu biscuiți, cereale, ceai, cafea și alte bunătăți.  Un astfel de magazin funcționează și în Antwerp, Belgia. Și am mai scris despre un magazin similar din Austin american.

Aici apare o întrebare logică: de unde două femei tinere au găsit bani pentru a deschide un supermarket? Răspunsul este la suprafață - kraudfanding. În  Internet german proiectul a adunat deja 484% din suma necesară. Se pare că proiectul este interesant oamenilor.

Supermarket  nu arată ca o piață în care stau saci cu cartofi și ceapă. Acesta pare modern. Milena și Sarah au de gând să vândă în magazinul lor aproximativ 600 de tipuri de produse. O parte din produse vor fi locale.

Eu, de exemplu, mă duc la cumpărături cu doi saci confecționați din coarde. Ei sunt comozi și au un aspect amuzant. Iar cum dvs. faceți cumpărături? 

 

Sursa