ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Suriţa — o băutură extraordinară, care era pregătită de strămoșii din Rusia!




 

Mîncarea cea mai sănătoasă sunt alimentele naturale din regiune, același lucru se poate spune şi despre băuturi.

Ierburile din grădină, cele  sălbatice şi miresmatice, toate sunt bune  pentru a pregăti  Suriţa, băutura preparată din timpurile străvechi de către strămoşii poporului rus.

Cel mai neobişnuit  la ea este  gustul. Iar, gusturile pot fi cît îţi pofteşte sufletul.
Dacă veţi pune frunze de fragi, mentă veţi obţine un gust,  în cazul în care puneţi zmeură, tarhon, mere,  un  alt gust. Dar, în cazul în care coada şoaricelului, coacază, etc, un  al treilea.

Puteți pune într-un borcan de trei litri odată toate ierburile, umplându-l aproximativ cu o treime sau fiecare plantă în vas separat. Apoi se toarnă apă de izvor, dacă este cazul, la dorinţă se adaogă  150 g de miere, se acoperă cu tifon și se ţine la soare timp de trei zile. Asta este diferența: nu într-un loc cald la întuneric, ci la soare. Ca  soarele să rămână în această băutură.

În cazul în care zilele sunt calde, atunci frunzele le înlăturăm în două zile. Dacă, dimpotrivă, le puteți lăsa un pic mai mult.

În timpul iernii  băutura se prepară din ierburile uscate. Se infuzează pur şi simplu stînd  pe masă la bucătărie.

Apoi, se îndepărtează frunzele  și se toarnă conținutul într-o sticlă. Suriţa este gata! Sănătate!

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 30 noiembrie 2013 11:04
Vizualizări: 3812

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
130
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
153
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
117
La înmulțirea plantelor prin butași uneori apare o problemă legată de formarea rădăcinilor. Pentru a accelera procesul...
244