Sushi. Benefice sau nu?

/ Vizionări: 4188

Суши. Полезно или нет? 

 

În ultima vreme, pasiunea pentru sushi sau susi nu are limite geografice. Aceste orizonturi gastronomice și dragostea pentru bucătăria asiatică, exotică se explică prin faptul că bucatele noastre tradiționale nu conţin nici un fel de mâncare, gustul căruia s-ar compara cu sushi - unic şi foarte moale. Să încercăm să examinăm sushi din punct de vedere al influenţei asupra organismului nostru. Oare sushi sunt un produs util sau conţin daune ascunse pentru organismul nostru?

 

Beneficiile sushi

Utilitatea acestui produs constă în faptul că toate ingredientele conţin diferite vitamine și minerale, microelemente, proteine și acizi grași și nu conțin conservanți. Un alt plus în favoarea sushi este faptul că în procesul de pregătire acestui fel de mâncare nu există nici un factor de tratament termic, care ar afecta și ar reduce cantitatea vitaminelor şi efectele lor asupra organismului nostru. Consumul de sushi ajută la îmbunătățirea sistemului cardiovascular, tractului gastro-intestinal, proceselor de activitate mentală.

De regulă, se recomandă de a consuma sushi împreună cu un sos special - wasabi. Acesta nu numai că îmbunătățește gustul alimentului, dar de asemenea are proprietăţi antiseptice. Pentru cei care doresc să piardă în greutate, sushi poate deveni un colac de salvare. Porţiuni mici, numărul de calorii necesare - și veți fi mulțumiți și fericiți, iar pe coapse nu se vor depune kilograme în plus.

Iar, savanții japonezi susțin că un număr atât de mare de longevivi în populația Japoniei, se explică prin faptul că anume sushi sunt mâncarea naţională preferată. În plus, utilizarea regulată de sushi reduce riscul de cancer pulmonar la fumătorii înverşunaţi și ajută la depăşirea depresiei.

 

Daunele aduse de sushi

Dar, la o mulțime de avantaje există și o altă latură a monedei și anume-dauna. Consumul peștelui crud, poate provoca infecții cu diverşi paraziți, inclusiv ascaride. Japonezii cunosc acest lucru şi preferă să comande sushi numai în anumite localuri – restaurante şi cafenele populare care garantează respectarea tuturor normelor sanitare și prospețimea ingredientelor. În plus, pasiunea excesivă pentru peștele crud, potrivit oamenilor de ştiinţă din Asia, poate cauza cancer la ficat. Unele tipuri de pește, care sunt frecvent utilizate pentru prepararea sushi, pot conține mercur. Nu are nici un folos și sosul pentru sushi – el este foarte sărat. Doar imaginaţi-vă că câteva linguriţe mici de sos conțin deja, un gram de sare, iar norma zilnică de sare pentru adulţi nu trebuie să depășească șase grame.

Sushi nu este recomandat femeilor gravide și copiilor.

Nu știu ce credeţi dvs, dar mi-am adus aminte de cuvintele zicalei că gusturile şi culorile nu se discută. Aceste cuvinte cel mai bine descriu atitudinea faţă de sushi și dacă astăzi veţi comanda la cină sushi sau veţi prefera mâncarea din bucătăria naţională, decideţi singuri ...

 

 

Sursa: facebook.com