Țara care vrea să dea fiecărui locuitor cîte 2.800 de dolari pe lună

/ Vizionări: 2754

Страна, где каждый взрослый сможет получать по $2800 ежемесячно

 

Elveția va organiza un referendum în urma căruia va decide stabilirea unui venit de bază pentru toti adulții din țară, într-o încercare de a pune capat inegalității financiare care s-a făcut resimțită în urma crizei, titrează Reuters.

Elvețienii sînt chemați la vot sa spuna dacă vor să primească lunar cîte 2.800 de dolari din partea statului.

Scopul propunerii este construirea unei plase de siguranță pentru populație.

Teleschi alimentat de panouri solare în apropierea orașului Tenna (Elveția)
Teleschi alimentat de panouri solare în apropierea orașului Tenna (Elveția)

In Elvetia, daca se strang 100.000 de semnaturi, lumea este chemata la referendum, iar tara organizeaza astfel de intalniri la vot de cateva ori pe an. Termenul pentru acesta din urma nu a fost inca anuntat.

Daca propunerea va trece de vot, o parte din suma ar putea veni din partea sistemelor de asigurări sociale, care sunt foarte bine puse la punct in Elvetia.

Initiatorii proiectului sustin ca acesta este cel mai eficient mod de a imbunatati vietile oamenilor. Nu este vorba de un salariu minim, ci de “o suma necondiționată”, pe care ar urma să o primească fiecare adult din țară, dupa cum explica Daniel Straub, unul dintre cei care au venit cu ideea, citat de Business Insider.

 

 

Sursa: noi.md

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137