Tehnologie No-Till — semănat seminţe în sol fără prelucrare

/ Vizionări: 19984

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Nu-Till Nu-Till - abreviere de la zero tehnologie, cu care sunteţi semănat seminţe în sol, care nu este supus nici un tratament.

Am fost la multe activitati agricole, dar eu nu pot mentiona excelenta organizare a conferintei. În sine, familiaritate cu tehnologia, nr - pana forţând agricultorilor de a schimba lumea, dar când veţi vedea experienţă practică mai mult de punere în aplicare o tehnologie zero "Agro-Soyuz Test de proiect, devine o mulţime de informaţii valoroase din cele mai bune oameni de ştiinţă şi agricultori, Statele Unite, Canada, Rusia, Kazahstan, Germania, Ucraina privind subtilităţile de punere în aplicare a acestei tehnologii în diferite condiţii climatice - aceasta va forţa să se gândească la perspectivele de dezvoltare agricolă de orice agricultor.

Spune-ti povestea ta de cultivare de căutare mai bine.

În 1991 am devenit un agricultor şi a primit primul său parcelă de teren de 3 hectare. Toamna acelui an a fost foarte uscat şi după arat, nu am primit arat domeniu, precum şi solide "valize" de teren. În scopul de a duce în domeniul în primăvara anului este potrivit pentru stat, am avut trei dintre ei cultivate. O primăvară a ieşit în domeniul am constatat că stratul de pământ moale este doar 6-8 cm sub pat este greu.

Acest lucru a condus de a gândi - şi pentru care au fost toate aceste numeroase şi costurile de prelucrare, în cazul în care în cele din urmă am ceva să înceapă în toamna. Găsirea unui răspuns la această întrebare a dus la mai interesat de studierea experienţa Faulkner, Maltsev, Ovsinskogo, Morgun, Antontsev, ceea ce nu putea duce la o trecere la aratul minim.

Din 1992, am abandonat plugul, solul este arat doar discuri şi cultivatoare. Acest lucru a dus nu numai la îmbunătăţirea calităţii solului, economisirea de combustibil şi timp, dar ... pentru a creşte terenurilor arabile în aproape 400 de hectare. Care lucrează sub tehnologia traditionala, nu am putut ocupa acea zonă.

Se întîmplă că acum am sta pe pragul de încă un alt creştere puternică în terenuri cultivate (aproape 2000 ha), şi, prin urmare, viaţa însăşi ne obligă să se uite chiar şi de resurse de economisire a mai mult de tehnologie. În plus, condiţiile climaterice din stepele Tarkhankut din Crimeea (300 mm de ploaie pe an) necesită noi abordări pentru a păstra umiditatea. Toate acest lucru a stârnit interesul meu în tehnologia No-Till.

Prima dată când am auzit despre tehnologia zero dintr-un eseu de Anatoli Ivashchenko, "seceta". Deşi mult a fost dificil să percepem orice subtilităţi special, dar e ceva creativ şi te fac să crezi.

Următorul este un fragment din acest eseu:
"Acesta a fost începutul de-al şaselea an şaizeci. La o reuniune a VASKhNIL juraţi în Tselinograd a luat cuvântul şi un invitat din regiunea Rostov agronomul Prokofy T. Zolotarev. Discursul său, el a început:

- Pentru a obţine randamente ridicate de grâu, pământul nu trebuie să plug sau disc, sau cultiva, sau Bush, nu coajă, nu rola. Este necesar doar pentru a planta şi culturi de recoltare.

În cameră era râs, apoi aplauze ironice. De fapt, aplauze şi forţat să se retragă de la tribuna Zolotarev nu, sa terminat discursul meu. El tocmai sa întors către biroul, pune o intrebare:

- Academicieni Tovarăşi, doctor! Ce se întâmplă foarte des, astfel: domeniul de grâu este contaminat cu buruieni, Euphorbia, ovăz sălbatic, şi alături de virgine - osotiny unică, molochainy, ovsyuzhiny? Deoarece seminţe din aceste buruieni sunt răspândite pe zeci de kilometri. Deci nu au fost pe pământ virgin. Deci, de ce nu au germineaza pe sol intact?

Reacţie din sala nu sa schimbat. Palme, deşi rare, nu a încetat pentru o clipă, şi ea, ondulat resemnat mîna şi sa dus la locul lui.
Declaratie de Prokofy Tikhonovich Zolotarev sesiunea a fost precedată de o muncă grea şi de lungă. Aceasta a început cu un scandal. Percheziţionat domeniul cap regional al statului încredere şi uimite - semănat grâu de iarnă direct în mirişte. Îndin ziua în care şeful agronomul Zolotarev în funcţie de ordinea indicată de încredere în activitatea de foc, precum şi transferul de materiale organismele Agronomice nu să înceapă urmărirea penală.

La proces, unul dintre evaluatori oamenilor un preaviz rezonabil că audierea să fie amânată până la recoltare, pentru a nu arunca oameni fara nici un motiv, la toate. "
La acest Zolotarev a spus: unul, spun ei, atunci oamenii cu expertiza in cazul hleborobskom, astfel încât să puteţi judeca şi împuşcă.

Comisia a mers pe teren. Douăzeci locaţii au fost aruncaţi pălăria, şi în cazul în care cade, considerate printre cele mici fire de păr peeping legume putrede. Acum a venit rândul altora exclama: germinativă domeniu a fost pe ordinea de douăzeci de eşantioane 92 - 97 la sută! Pentru pricepere în astfel de chestiuni, chiar dacă există stand, chiar în scădere.

Sa mutat la însămânţarea "aratului culturale." Din nou, de douăzeci de ori aruncă pălăria - 50-80 la sută din seminţe germinate.

"Este Zolotarev" trebuia să acopere până acuzaţii false. " La locul de muncă, cu toate acestea, nu restaurat, pentru că acolo a trebuit să afecteze esprit de corps. Şi el a continuat să lucreze agronom în altă economie. Experimente care Zolotarev pus-o acolo, a durat cinci ani. Nici o armă, cu excepţia planului de tăiere burghie, efectuate de către agricultor, pământul nu este în cauză. Curăţarea a fost efectuată, desigur, combina.

În comparaţie cu randament arabile excedent de control al grâului de toamnă de ani de zile au format o serie uimitoare.

Acest lucru este ambiţios decât Ovsinskogo decât Maltsev. Miracol? Nimic. Aici, de asemenea, în căldură, ploaie este sub picioarele noastre ", dacă salvaţi structura naturală a solului. Dă umiditate atmosfera la sol, cu toate că precipitaţii sub iar acum avem în minte doar ploaie şi zăpadă, a uita de roua.

Ovsinsky a scris: "Condiţii de viaţă de rouă copios toate depus în stratul de sol a căror temperatură este mai scăzută, ci pentru că avem nevoie de umezeala in stratul superior mai cald, este necesar să: 1) a precipitat o profundă, ar putea creşte cu încă sus, şi acest lucru este posibil doar atunci când solul capilar, şi 2) este necesar ca solul a fost de transmitere a căldurii, deoarece atunci temperatura din stratul superior va fi mai mică decât temperatura aerului, el este în măsură să ofere Air. Acest lucru este realizat prin faptul că stratul superior de 2 inch pierde protejează solul de supraîncălzire.

Se pare, aşadar, că solul aici funcţionează ca o pompă care colectează umiditate doar la radacini.

Aici, pe acest proces şi să ridice lor de pâine Zolotarev. În cel mai secetos an, temperatura aerului aici a fost de peste patruzeci de ani, pamantul crapat. Şi câmpul experimental a stratului superior nu este încălzit de mai sus 23 grade. Un pic şi de a face scratching bile om de zapada.

Buruienile Zolotarev nu subcotat în pre-cultivare, la fel ca şi Ovsinsky Terence S. Maltsev. În al doilea an de experienţă de buruieni, au existat jumătate. Pe de-al treilea - stânga un pic. Din a patra - totul lipsă. Prin urmare, concluziile Prokofy Tikhonovich: 1) de plante - o au sălbatice, slăbănog, şi culturale - o legile obiective comune de creştere, reproducere şi nutriţie, 2) aprobarea existenţa unor beneficii speciale din buruieni, comparativ cu cultura este falsă, 3 ) pierderea deschis situat pe suprafaţa solului de seminţe de buruieni şi cultivate plante - o lege obiectivă, 4) orice arat cormană, a avut loc după inseminarea buruieni şi culturi înainte de venirea iernii, este una dintre metodele de conservare a germinarea seminţelor de buruieni şi stretch ore de timp germinare un număr de ani.

Ei bine, ce urmeaza? S-ar părea acum suporta, T., toate în producţia de largă, a prezentat experienţele sale în faţa instanţei de oameni de ştiinţă şi de luare a deciziilor organelor. Nu există un astfel noroc. "Wild" exerciţiu de Zolotarev a fost obligată să se mute de tractor pe şenile grele. M-am aşezat pentru desene de a construi - de când am ajuns aşa de - alta. Experţii au răspuns la acest lucru: "constatări Zolotarev, anulând nevoie de o serie de operaţiuni de a pregăti terenul, în special, arat, să acceptenu.

Am avut de a continua să acţioneze deja în parcele mici. grâu şi orz de iarnă, el a postat de trei ani consecutivi în acelaşi loc pe teren virgin. Suprafaţa solului este acum care acoperă până paiele zdrobit şi cu pleavă de ridicare a culturilor.

Şi apoi a fost sesiune şi jenă. "

Şi acum, după aproape patruzeci de ani, care nu societatea Agro-Soyuz Test de proiect - unul din primul spaţiu post-sovietic, produce numai însămânţare burghiu directe şi creativ de auto-reînnoire a agriculturii implementeaza tehnologie No-Till, dar mai important, dornice să împărtăşească experienţele lor cu toată lumea, care nu sunt indiferenţi la sol şi căutarea de noi abordări în afaceri agricole.

Michael Draganchuk, dragmi (a) ukr.net
agricultor-business.info


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.