Ţelina: beneficiu

/ Vizionări: 5688

Cельдерей: польза 

 

Leguma care restabilește vederea, reduce inflamația, întărește inima
Leguma care restabilește vederea, reduce inflamația, întărește inima

Ţelina este un produs care face parte integrantă din dieta persoanelor cu un stil de viaţă sănătos şi corect. Ţelina a fost introdusă în alimentaţie relativ recent, în secolul XVIII, înainte era apreciată ca o buruiană. Sunt consumate nu numai tulpinile de ţelină, dar şi rădăcinile sale. Ţelina este folosită nu numai în bucătărie, ci și în produse cosmetice, farmaceutice și parfumerie. Planta este bogată în vitamine și minerale, în special, include vitaminele A, K, C şi beta-caroten. Ţelina este bogata şi în fibre, despre avantajele cărora în digestie a fost deja, mult scris.

 

Ţelina conţine minerale care sunt foarte importante pentru organism: potasiu, zinc, calciu, fier, fosfor, magneziu, vitamina B, PP, E, şi vitamina A. Utilitatea ţelinei se bazează pe proprietăţile sale curative. Pentru tratamentul unei sau altei probleme, este rațional să mâncaţi anume ţelina cruda, deoarece ea conţine toate substanţele nutritive, necesare care contribuie la însănătoşire. Beneficiul ţelinei se va simţi, dacă aveți probleme cu tractul gastro-intestinal, în special boli de stomac, reumatism , obezitate, boli ale vezicii urinare.

Un strat de ţelină în două ore
Un strat de ţelină în două ore

Sunt bune salatele din ţelină, care elimină din organism toxinele şi metalele grele. Ţelina este un produs cu un conținut caloric scăzut, ea conține doar 16 calorii în 100 grame și totodată, doze masive de vitamine, aşa că în timpul iernii, atunci când există o lipsă de vitamine, puteți adăuga în dietă, anume tulpini de ţelină. Această plantă este bogată în vitamina C, care este un excelent antioxidant. Datorită lui, sistemul imunitar se întăreşte, iar organismul este protejat de mai multe dificultăţi legate de sănătate. Flavonoidele, care fac parte din compusul ţelinei, ajută să evitaţi chiar şi cancerul.

Ţelina naturală este benefică pentru hipertonici, deoarece poate scădea tensiunea arterială și o stabilizează. Consumul regulat al țelinei va aduce o contribuție inestimabilă sănătăţii dvs. Țelina îi ajută şi pe cei care sunt supraponderali, iar acest lucru este o problemă de mare actualitate pentru omul modern.

 

 

Sursa: facebook.com/TerraMed