ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Tema pentru Ziua Mondială pentru protecţia drepturilor consumatorilor — lupta împotriva răspândirii de alimente nesănătoase pentru copii.



Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

03.15 comunităţii internaţionale, pentru a comemora Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, care în acest an a avut loc sub tema "Generaţia de alimente nesănătoase - o campanie de combatere a răspândirii de alimente nesănătoase pentru copii."

creşterea consumului de alimente care conţin cantităţi mari de grăsimi, zahăr şi sare, combinată cu activitatea fizică redusă duce la o creştere a numărului de boli precum diabetul, cancerul, boli cardiovasculare. Copiii sunt obezi sunt mai susceptibile de a suferi de obezitate şi bolile cronice în perioada adultă. Cel puţin 22 milioane de copii în întreaga lume sub vârsta de cinci ani sunt deja supraponderali sau obezi.

Raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii / OMS, publicat în 2006, a remarcat faptul că publicitatea produselor care conţin cantităţi mari de grăsimi, zahăr şi / sau sare afectează preferinţele copiilor în produsele alimentare.

Comitetul Regional OMS pentru Europa a adoptat un al doilea plan de acţiune privind produsele alimentare şi hrana pentru Regiunea Europeană a OMS, 2007-2010. Ceea ce propune măsuri pentru îmbunătăţirea stării de nutriţie a sprijini alăptează gravide, nutriţie în şcoală şi instituţiile preşcolare.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Federaţia Rusă, starea de sănătate a copiilor şi adolescenţilor tinde să crească incidenţa unui număr de forme nosological, prevalenţă semnificativă a bolilor cronice, inclusiv cele legate de nutriţie.

Principalele populaţiei tulburări de alimentaţie pot include: consumul excesiv de grăsimi animale, precum şi aportul inadecvat de acizi graşi polinesaturaţi, proteine animale, aportul insuficient de cele mai multe vitamine, deficienţe de minerale, un număr de micronutrienti si fibre.

Potrivit statisticilor oficiale, incidenţa totală a copiilor în Rusia în ultimii cinci ani a crescut cu 16% din adolescenţi - 18%. Există o deteriorare a dezvoltării fizice, creşterea proceselor detseleratsii. Frecvenţa cu greutate mică la copii si lipsa ei este detectat de trei ori mai des decât acum 10 ani. Se pare că situaţia din Republica Moldova nu este foarte diferită de cea rusă.

În ciuda tendinţa de a creşte numărul de copii care sunt alaptati în regiunile care execută programe de sprijin pentru alăptării în Rusia ca un număr întreg de sugari care primesc laptele matern dupa 6 luni să nu depăşească 30%.

Cum este descris în Sănătate şi Dezvoltare Socială din Rusia, de primul an copiii de deficit de micronutrienţi este una dintre cauzele de anemie feripriva (30-50% din numărul total de copii eligibile), alergii alimentare (20-30%), rahitism (50-60%), malnutriţia (5-10%). Acest lucru este în mare măsură, de asemenea, ca urmare a utilizării continuat pentru nemodificate formula pentru sugari alimentare, precum şi introducerea necorespunzătoare a alimentelor complementare, a subliniat in cadrul departamentului.

După cum a amintit în Ministerul Sănătăţii, Serviciul Federal de Supraveghere a consumatorilor protecţia şi bunăstarea dezvoltate şi procedurale documente de reglementare, inclusiv normele sanitare şi normele care determină indicii de igienă valoarea nutritivă a mărfurilor alimentare şi produsele alimentare utilizate în alimentaţia copiilor şi adolescenţilor; cerinţele catering pentru studenţi din diferite tipuri de instituţii de învăţământ. La începutul noului an şcolar 2007/2008, gradul de acoperire de mese calde pentru studenţii din Federaţia Rusă a fost 70 - 72%. În 2006, această cifră a fost de 69%.

Principalele sarcini în domeniul nutriţiei sănătoase pentru copii sunt: B>
suport pentru alăptare şi introducerea raţională de alimente complementare; îmbunătăţi sistemul actual de catering în grădiniţe şi şcoli; producţia de mărfuri interne alimentare de bază şi produsele alimentare care să îndeplinească cerinţele moderne de calitate şi siguranţă, crearea de securitatea alimentară a ţării; dezvoltarea producţiei industriei interne de produse specializate pentru copii, satisface pe deplin nevoile de sugari sănătoşi; educaţie şi formare a populaţiei copil al alimentaţiei sănătoase şi de propagandă în mass-media principiile de bază ale alimentaţiei sănătoase. MOSCOVA / AMI-TASS /

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 18 martie 2008 10:14
Vizualizări: 2451

Citiţi de asemenea

Rețetă simplă și eficientă pentru însănătoșire. Nu creează dependență și curăță eficient mucoasa plămânilor.Beneficiul...
98
Valea râului Hunza (la granița dintre India și Pakistan) este numită "oaza tinereții". Durata de viață a locuitorilor ac...
88
Îmi place foarte mult să încălzesc sauna! Intru în camera cu aburi, stau pe verandă, beau ceai. Dacă merg la saună, rămâ...
131
Cercetătorii de la catedra de ginecologie și obstetrică a Universității Stanford au declarat că au practic inventat o te...
84