Tendință în lumea modei: îmbrăcăminte organică

/ Vizionări: 2142

 Мейнстрим: органическая одежда

Ținutele ecologic pure capătă popularitate pe zi ce trece. Motivul este sporirea afecțiunilor de piele din cauza stofelor confecționate din bumbacul crescut cu ajutorul pesticidelor și prelucrat cu coloranți sintetici. Stofele ce sunt fabricate fără îngrășăminte chimice și pesticide se numesc organice.

La cultivarea plantelor pentru producerea acestui tip de stofe, sunt utilizate metode biologice de combatere a dăunătorilor, precum și fertilizanți biologici.

Detergenţii ecologici «Dacos»: nu este o publicitate, ci un apel la Conştiinţă
Detergenţii ecologici «Dacos»: nu este o publicitate, ci un apel la Conştiinţă

Mai mult branduri de vestimentație cunoscute au început să utilizeze stofe organice în colecțiile lor. Spre exemplu, Nike și Timberland au început să folosească un anumit procent de stofe organice în vestimentația sportivă. Unii designeri renumiți, ca Catrine Hamnett și Stella McCartney folosesc bumbacul organic la confecționarea ținutelor lor.

Avînd prețuri relativ mici, vînzarea hainelor din stofe organice este salutată de multe branduri reunite, care oferă deseori reduceri pe diferite platforme de shopping, așa ca CupoNation.

Deși numărul celor care cunosc despre impactul negativ al formaldegidelor și pesticidelor asupra mediului nu este atît de mare, ținutele organice încep să cîștige teren. Spre exemplu, cămășile și pantalonii, fabricați din bambus au proprietăți antibacteriene și antistatice, respiră, îmbibă umiditatea, iar în perioada de vară în asemenea ținute este răcoare chiar și sub soarele arzător. De asemenea, stofa din bambus e capabilă să mențină un nivel termic optim. În plus, articolele fabricate din bambus au un aspect elegant și modern.

 

 

Sursa: econet.ru