Terciul frumuseții sau delicatesă regală

/ Vizionări: 4058

Царское блюдо или каша красоты

În prezent terciul de orz este disponibil pentru toată lumea. Dar este de remarcat faptul că nu este la fel de popular ca ovăzul sau orezul. Proprietățile benefice ale orzului sunt foarte importante pentru copii și persoanele în vârstă.

În antichitate terciul de orz a fost considerat o bucată regală, și nu orice fermier își putea permite o astfel de delicatesă. Pentru a fi pe plac domnilor regali, curtenii lăsau crupa pe 20 de ore în apă, apoi o fierbeau în lapte la cuptor.

Acesta conține o cantitate mare de vitamine: A, D, E, PP și toată grupa vitaminelor B.

- Vitamina A este esentială pentru imbunătățirea vederii și protectia impotriva infecțiilor;

- Vitamina D intărește oasele și dinții;

- Vitamina E previne îmbătrănirea prematură, vitaminele B sunt responsabile pentru activitatea coordonată a sistemului nervos, părul frumos și pielea netedă.

- Orzul conține substanțe biologic active și oligoelemente: calciu, fier, cupru, mangan, zinc, molibden, nichel, cobalt, stronțiu, crom, iod, brom.

- Principalul element "tămăduitor" al orzului este fosforul, care conține aproape de 2 ori mai multe caracteristici folositoare decât alte cereale.

Fosforul este necesar nu numai pentru un metabolism mai bun și bună funcționare a creierului, dar, de asemenea este considerat "elementul principal pentru sportivi."

- În orz se conțin de 2 ori mai multe fibre decât în grâu. Proteina din componența sa are o valoare nutritivă superioară în comparație cu proteina ​​din grâu.

- Bulionul cu acestă cereală are multe proprietăți terapeutice: calmant, efect invăluitor, antispastic, antiinflamator, diuretic. Cu orz se tratează boile ale sânului, constipațiile și obezitatea, tusa și răceala.

- Medicii sfătuiesc de a mânca terciul de orz la boli alergice.

- Orzul conține agenți antibacterieni naturali, care sunt utilizate pentru a trata toate bolile fungice ale pielei.

- El poate pretinde la titlul unui "terci de frumuseșe." Acesta conține o substanță, numită lizină (un aminoacid), care este implicat activ în formarea colagenului. Este cunoscut faptul că acesta face pielea suplă și elastică, încetinește apariția ridurilor.

- Nutriționiștii recomandă de a utiliza orzul persoanelor ce doresc să scape de kilograme în plus, deoarece terciul hrănitor conține substanțe care previn depunerile de grăsime și este bogat în fibre, care curăță organismul de toxine și deșeuri.

 

Sursa: rus-health.info