terenuri protejate închiriate, şi pe ele la toate prospera de vânătoare — spun ecologiştii.

/ Vizionări: 7594

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ariile protejate sunt închiriate pentru vânătoare - spectacol Republica Moldova ecologişti. Şi ca un rezultat de exemplu Padure «Izvoare», care este în zona Făleşti şi se întinde de-a lungul satelor Izvoare, Bokshay şi Risipeny. Cu toate acestea, cei ce inchiriaza terenuri, susţin că au tot dreptul de a practica acolo abilităţi de vânătoare. În cadrul Agenţiei Silvicultură "Moldsilva", care a încheiat contract de leasing aceste domenii, se spune că nu fac parte din zona de mediu. Asta este, toate în condiţiile legii. Marina Pynzaru a încercat să facă lumină în această poveste.

Ajungînd în satul Falesti zona Bokshay, noi, împreună cu ecologiştii şi oficialii locali a mers imediat la teritoriu, care au spus este sub protecţia statului. De asemenea, ne-a spus că o parte din «rezerva Izvoare» împrumutat la persoanele private care sunt angajaţi în această vânătoare, care este contrară legii în teritoriile aflate sub protecţia statului. Acest fapt a fost confirmat de inspecţie de mediu locale.

- În opinia mea, de a păstra acest tip de activitate este interzisă. Pauza de drept - spune inspectorul de inspecţie de mediu, Făleşti rn Mihai Hâncu.

Barbatul care sa prezentat la noi ca inchirierea terenului, pe care noi, nu a negat faptul că a lucrat aici de bunăvoie. Dar a subliniat că pescuite în jos şi-l omoare pe animale în conformitate cu legea.

- Această rezervă a fost dat consimţământul autorităţilor superioare, - a declarat inspectorul de mediu de inspecţie, Făleşti rn Mihai Hâncu.

Organul suprem menţionate de către inspectorul de mediu din zona Făleşti - acest lucru este Agenţia pentru Silvicultură "Moldsilva". personalul său ne-a dat un document care prevede:

"Vanatoare a fondului forestier« Izvoare »Făleşti Glodeni întreprinderilor forestiere forestiere, împrumutat la Asociaţia« Senectus »Contractul № 28 din data de 04.11.2004. zona Danae este 680 de hectare şi nu include zone naturale care se află sub protecţia statului. "

Deci, pe hârtie se pare că toate legitime. Dar situaţia devine mai complicată. Încercarea de a afla adevărul, recurs la Inspectoratul Ecologic de Stat.

- În timpul săptămânii vom lăsa loc pentru a determina cu exactitate dacă o în teritoriu, dat de către Agenţia pentru Silvicultură "Moldsilva» chirie, o parte din zona de mediu de stat. Dacă descoperiţi că acest lucru este aşa, atunci agenţia ar rezilia contractul cu aceste persoane. În cazul în care toate documentele sunt întocmite corect şi nu există nici o crima, ei vor avea permisiunea de a vana la un moment dat, atunci când este sezonul de vânătoare deschise - a subliniat şeful inspecţiei de floră şi faună a Inspectoratului Ecologic de Stat, Vadim Styngach.

MARINA PYNZARU, Moise Vitaly 2007-07-16

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137