Tesla şi Toyota se unesc pentru a crea un automobil electric RAV4 EV

/ Vizionări: 3592

Tesla şi Toyota se unesc pentru a crea un automobil electric RAV4 EV

 

Tesla şi Toyota se unesc pentru a crea un automobil electric RAV4 EV

Toyota prezintă vehicul electric cu o transmisie completă RAV4 EV şi publică planurile de lansare a ecomobilelor noi
Toyota prezintă vehicul electric cu o transmisie completă RAV4 EV şi publică planurile de lansare a ecomobilelor noi

 

Tesla - producătorul vehiculelor electrice de lux şi Toyota - creatorul celui mai popular hibrid Prius,  îşi  unesc forţele într-un proiect comun pentru a dezvolta un vehicul electric, bazat pe RAV4, crossoverul  japonez popular în toate colţurile ale lumii.

Noul crossover va primi un prefix suplimentar în titlu - EV (vehicul electric). Gata pentru fabricarea în serie  RAV4 EV, în conformitate cu planurile companiilor, va fi gata în 2012. O nouă maşină electrică va folosi elementele sistemului de propulsie produs de Tesla, dovedit a fi efectiv în condiţiile reale de drum. Deşi această informaţie va fi în continuare precizată, deoarece potrivit altor surse, Toyota va crea două versiuni RAV4 EV pe bază de platformă proprie, atunci care este rolul lui Tesla în acest proiect? Cel mai probabil, un nou vehicul electric va utiliza experienţa ambilor producători, care au creat produse inovatoare, ce depăşesc cu mult vremea lor.

Toyota şi Tesla vor face împreună vehicule electrice
Toyota şi Tesla vor face împreună vehicule electrice

Aceasta nu este prima încercare lui Toyota de a electriza RAV4. La sfârşitul anilor 90  Toyota a produs deja un vehicul electric, bazat pe crossoverul popular, şi cel mai probabil, că  aceste maşini unice  încă călătoresc pe drumuri din Japonia şi/sau SUA, şi ocazional apar la licitaţii de eBay Motors cu preţuri exorbitante.

Noul RAV4 va fi echipat cu o baterie litiu-ion de la Tesla, răcit cu lichid, care se compune din mii de baterii de drenaj pentru laptop-uri. Primul prototip este deja în execuţie şi trece testare. Până la sfârşitul anului, Toyota planifică să creeze încă câteva mostre pentru testare, precum şi pentru unele mai intensive pe teren.

Proiectul este sortit succesului: RAV4 are o audienţă foarte mare de admiratori, iar utilizarea tehnologiilor a doi lideri pe pieţe de electromobile şi automobile va oferi proiectului un avantaj competitiv mare. În plus, RAV4 EV nu va trebui să concureze cu Nissan Leaf, care este aproape gata pentru producţia în serie, deoarece aceste maşini sunt de diferite clase: Leaf – Hatchback pentru familie, RAV4 EV - crossover.

Nu există nici o informaţie despre parametrii tehnici, dar cel mai probabil, din cauza limitărilor tehnologiei moderne, maşina va alerga la o singură încărcare 100 - 130 km la o viteză de 100 km/h. Reprezentanţii companiei au spus că o atenţie deosebită va fi acordată creşterii dimensiunii şi confortului cabinei.

Anul 2012 promite să fie un punct de cotitură pentru industria de automobile la nivel mondial. În acest an vor apărea mai multe vehicule electrice pentru uz privat. 

 

 

Sursa