The Wall Street Journal: Chevron renunță la explorarea de gaze de șist în România

/ Vizionări: 2594

Chevron

 

Grupul petrolier american Chevron și-a abandonat eforturile de explorare a gazelor de șist din România, ultima țară europeană unde compania era încă activă în acest domeniu, potrivit The Wall Street Journal.

Neobositele Shell și Chevron intenționează să extragă gazele de șist în Ucraina sau metode de afaceri moderne (+Video)
Neobositele Shell și Chevron intenționează să extragă gazele de șist în Ucraina sau metode de afaceri moderne (+Video)

După oprirea proiectelor din Polonia, Ucraina și Lituania, „urmează România unde vom renunța la interesele noastre privind concesiunile” acordate de guvernul local, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru publicația Wall Street Journal, citată de Agerpres. Responsabilul nu a precizat motivele acestei decizii.

Compania Chevron România și-a exprimat poziția în legătură cu renunțarea la explorarea gazelor de șist.

„În 2014, Chevron România a finalizat activitățile de explorare a concesiunii Bârlad, precum și un studiu geofizic 2-D realizat în două dintre cele trei concesiuni din regiunea Dobrogea. Chevron România confirmă intenția de a renunța la planurile sale pentru aceste concesiuni în 2015. Aceasta este o decizie de afaceri luată în urma evaluărilor proiectului din România, care nu poate concura în acest moment într-un mod favorabil cu alte oportunități de investiție din portofoliul global al Chevron. Rezultatele lucrărilor din România vor fi predate ANRM și vor rămâne în custodia statului. Confidențialitatea informațiilor de acest gen este menținută în conformitate cu legislația din România.

Chevon consuma 35 tone de apa/zi pentru forarea primei sonde de explorare a gazelor de sist
Chevon consuma 35 tone de apa/zi pentru forarea primei sonde de explorare a gazelor de sist

Chevron nu comentează și nu dezvăluie cifre de business”, se arată într-un comunicat al companiei, transmis la solicitarea Digi24.

Compania Chevron a demarat, la începutul lunii mai 2014, lucrările de explorare a gazelor de şist în extravilanul localităţii vasluiene Siliştea, comuna Pungeşti, fiind prima locaţie din România unde compania petrolieră a început prospecţiunile pentru identificarea unor posibile zăcăminte neconvenţionale. Activităţile de foraj, realizate de firma Dafora Mediaş, au început la cinci luni de la demararea lucrărilor de amenajare a platformei pe care a fost amplasată sonda de foraj.

Sonda de explorare a gazelor de şist a fost amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea şi 950 metri de satul Pungeşti. Suprafaţa totală pe care se întindea platforma de extracţie fiind de 20,298 metri.

 

Sursa: green-report.ro

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137