Ţiglă cu panouri solare — acoperiş energetic pe scară largă

/ Vizionări: 21600

Ţiglă cu panouri solare - acoperiş energetic pe scară largă

 

Ţiglă cu panouri solare - acoperiş energetic pe scară largă

10 hectare de panouri solare pe autodromul NASCAR din Pocono
10 hectare de panouri solare pe autodromul NASCAR din Pocono

Compania italiană Tegolasolare a oferit o alternativa convenabilă panourilor solare voluminoase, folosite, de obicei, ca o sursă suplimentară de energie electrică pentru clădiri mici. Tegolasolare propune de a integra modulele fotovoltaice în plăcile de ţiglă, destinată pentru a acoperi acoperişuri. Fiecare secţiune a unui astfel de acoperiş poate conţine o celulă solară fotovoltaică.

De fapt, ţigla nouă nu este diferită de cea obişnuită pentru noi şi se fabrică din lut roşu natural, cu un adaos minim de substanţe nocive pentru mediul înconjurător. Folosirea uscatorului în formă de pulverizant de temperatură înaltă permite de a crea secţiuni de ţiglă deosebit de puternice şi durabile cu o culoare roşie tradiţională. Această ţiglă are o mare rezistenţă la lovituri, diferite condiţii meteorologice şi protejează mai bine împotriva umidităţii şi căldurii comparativ cu ţigla tradiţională.

În afară de caracteristicile pasive îmbunătăţite ale materialului de acoperire, fiecare secţiune a placilor poate fi echipată cu o celulă solară specială, constituind din patru celule fotovoltaice. Panourile solare plate şi subţiri sunt vizibile doar de sus, menţinând astfel aspectul autentic al clădirii din exterior, în care observatorul obişnuit vede numai gresie roşie. Fiecare panou solar, integrat în secţiunea de ţiglă, este conectat la alt panou cu ajutorul firelor trase sub acoperiş, formând astfel un sistem de o putere generatoare mare. Curentul electric permanent de pe acoperiş-centrală electrică, este trimis la baterie şi/sau invertor, care îl transformă în curentul alternativ de frecvenţă standard pentru reţeaua de uz casnic.

Energia electrică obţinută este utilizată pentru alimentaţia aparatelor electrice casnice, iar surplusul acesteia este trimis la reţeaua electrică urbană, ceea ce permite stăpânului casei să reducă, în mod semnificativ, valoarea facturilor pentru energie electrică.

Ţiglă cu panouri solare - acoperiş energetic pe scară largă

5 exemple non-standard de folosire a panourilor solare
5 exemple non-standard de folosire a panourilor solare

Frumuseţea acestei soluţii constă în flexibilitate şi universalitate. Puteţi construi o casă şi s-o acoperiţi cu ţiglă de tip nou fără cheltuieli pentru panouri solare şi echipament necesar. Panourile solare, le puteţi instala mult mai târziu şi la fel de multe, după cum doriţi, şi numai pe acele secţiuni, care sunt cel mai bine luminate de soare.

De exemplu, copacii, aruncând umbră peste o parte a acoperişului sau peste construcţii adiacente nu vor interfera la funcţionarea celulelor solare fotovoltaice ale acoperişului dvs., pentru că numai cele mai eficiente secţiuni, vor converti energia solară în energie electrică cu cea mai mare eficienţă posibilă. Stăpânul casei cu un astfel de acoperiş va putea cu uşurinţă nu numai să adăuge panouri noi, dar şi să schimbe, de asemenea, configurarea sistemului generator, eliminând, deplasând sau adăugând celule solare pe secţiuni de ţiglă, încercând să maximizeze beneficiile din utilizarea elementelor generatoare de electricitate.

Decizia companiei Tegolasolare diferă de alte proiecte fotovoltaice pentru casă cu gradul ridicat de flexibilitate şi utilizarea eficientă a resurselor materiale. Cu o ţiglă nouă casa dvs. primeşte un acoperiş de înaltă calitate cu un nivel înalt de protecţie împotriva condiţiilor meteorologice diferite, pe de o parte, şi posibilitatea de a produce pe loc energia electrică solară, pe de altă parte. Se pare că, în Italia însorită această invenţie va găsi rapid aplicare pe scară largă.

 

 

Sursă


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.