Tigrii din Regatul Bhutan — speranţă pentru supravieţuire

/ Vizionări: 7468

Tigrii din Regatul Bhutan - speranţă pentru supravieţuire

 

Tigrii din Regatul Bhutan - speranţă pentru supravieţuire

Leii şi tigrii dintr-o grădină zoologică din Romania au fost aduşi în Africa (Foto)
Leii şi tigrii dintr-o grădină zoologică din Romania au fost aduşi în Africa (Foto)

În septembrie 2010, pe site-ul BBC au apărut informaţii conform cărora echipa de filmare de la departamentul ştiinţelor naturale împreună cu un specialist în domeniul protecţiei mediului înconjurător, a găsit un grup de tigri, care trăiesc în statul din Himalaya, Regatul Bhutan, la o altitudine de 4.100 metri deasupra nivelului mării.

Potrivit BBC, echipa a filmat populaţia "pierdută" de tigri, care locuiesc la altitudini mai mari, decât alţi reprezentanţi ai acestei specii, cunoscuţi până în prezent. Această descoperire neobişnuită  oferă speranţa de a uni împreună grupuri dispersate de tigri din Asia.

„Tigrii au fost întotdeauna locuitori junglei. Între timp, asupra zonei habitatului lor se efectuează o mare presiune. Dar acum noi ştim că ei pot trăi şi se reproduc la o altitudine, care este mult mai sigură pentru supravieţuirea lor, "- a declarat expertul în tigri şi în domeniul mediului înconjurător, Alan Rabinovici, care a condus expediţia.

 

Tigrii din Regatul Bhutan - speranţă pentru supravieţuire

Tigrii din Regatul Bhutan - speranţă pentru supravieţuire

Viaţa invizibilă a plantelor. Supravieţuire (Video)

Alan Rabinovici consideră că descoperirile lor ar putea fi de mare ajutor pentru realizarea planul de organizare a "coridorului asiatic", în care tigrii ar putea trăi în siguranţă de la oameni. Ideea de a uni multe grupuri dispersate de tigri pe un teritoriu comun. Acest lucru ar permite tigrilor să migreze în afara populaţiei, consolidând diversitatea lor genetică. "Bhutan este doar o verigă, care lipsea în acest coridor", - a spus Alan. Conform  planurilor organizaţiei de conservare a mediului înconjurător Panthera, principalul coridor de tigri ar putea să se extindă  pentru 2000 km de-a lungul poalelor munţilor Himalaya de le Bhutan şi Nepal, prin nordul Indiei, şi apoi prin Myanmar, ocupând o suprafaţă de 120.000 de kilometri pătraţi. Obiectivul următor ar fi unirea acestui coridor cu un alt coridor, care ar cuprinde Thailanda, Laos, Cambodgia şi Malaezia.

 

Tigrii din Regatul Bhutan - speranţă pentru supravieţuire

10 cuvinte ce atrag succesul
10 cuvinte ce atrag succesul

Potrivit World Wildlife Fund (WWF), în secolul trecut, populaţia de tigri la nivel mondial a scăzut de la 100.000  până la mai puţin de 3200 de exemplare. Majoritatea din aceste trei mii de tigri trăieşte în  cadrul a 42 de enclave protejate din India, Sumatra, Orientul Îndepărtat rus, parţial Malaezia, Thailanda şi Laos. Dar şi aceste aşa-numite teritorii cedează treptat la atacul civilizaţiei, suferă de silvicultură şi braconaj şi au o mare nevoie de protecţie pentru a salva tigrii de la dispariţie.

În noiembrie 2010, treisprezece ţări cu tigri urmează să se întâlnească la Sankt Petersburg, Rusia, pentru a discuta planurile de creştere de două ori a populaţiei de tigri sălbatici până în 2022. Aşa-numitul "summit de tigri" este rezultatul activităţii The Global Tiger Initiative, fondat acum doi ani de către preşedintele Băncii Mondiale Robert B. Zoellick

 

 

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137