Țineți cont de faptul că producția fermierilor…

/ Vizionări: 3428

Фермерская продукция: имейте в виду, что...

 

În teorie, produsele cultivate la fermele deschise pentru vizite, nu ar trebui să conțină substanțele nocive. Iar valoarea biologică, în special cea de vitamine este de 15-20 % mai mare decât la produsele convenționale.

India alungă Coca-Cola de pe teritoriul său
India alungă Coca-Cola de pe teritoriul său

Producția de fermier implică o abordare activă și plină de sens. Nu consumați ce se nimerește, ci alegeți ce și la cine să procurați. Priviți, gustați, comparați. Produsele cultivate la țară sunt o altă tendință a modei pentru mâncare bună, de calitate, care nu va trece niciodată. Și dacă pentru unii ea va rămâne o tendință, atunci pentru ceilalți aceasta va deveni  o nouă normă și un stil de viață. Desigur, expresiile de tip "Cumpărând alimente de la un fermier, mă simt ca într-un butic exclusiv" provoacă un zâmbet. Dar aceste cuvinte conțin o parte de adevăr, pentru că uneori prețul unei astfel de diete nu are nimic comun cu starea reală de lucruri. Prin urmare, nu toate produse de la fermă ...

Țineți cont de faptul că :

1. Este mai sigur să cumpărați carne de pasăre și carne de vită. Iar carnea de porc care nu a trecut controlul veterinar poate conține paraziți periculoși pentru sănătatea umană.

India alungă Coca-Cola de pe teritoriul său
India alungă Coca-Cola de pe teritoriul său

2. Spălând ouăle cu săpun puteți reduce aproape la zero posibilitatea de infecție salmoneloză. Puteți verifica ușor prospețimea ouălor. Trebuie să puneți un ou într-un pahar de apă: oul proaspăt este mai greu și va rămâne în partea de jos. Oul  vechi plutește deasupra.

3. Este practic imposibil să aflați dacă stăpânul a dat animalelor antibiotice. De regulă, cu cât mai mare e gospodăria, cu atât este mai probabil. Pe de altă parte, văcuța unei bătrâne poate cu anii să nu treacă controlul veterinar și să rămână fără imunizare împotriva tuberculozei. Concluzia – cumpărați produse doar de la oameni de încredere, cu o reputație bună .

4. "Campionii" la conținutul de nitrați sunt ridichi, pepeni, harbuji, sfecla.

5. Legumele timpurii conțin cea mai mare cantitate de nitrați. De exemplu, morcovii tineri sau sfecla conțin de  2-4 ori mai mult nitrați decât cei tineri.

6. Mărimea contează. Castraveții cornișon mici de până la 5 cm sunt de 5 ori mai nitrați decât omologii standard.

7. Dacă salata este cultivată în condiții de lipsă de lumină, ea va conține nitrați de 5-10 ori mai mult decât planta, care a avut acces la lumină în abundență .

8. Vara ploioasă contribuie la conținutul ridicat de nitrați în legume. Precum și la utilizarea îngrășămintelor organice în cantități prea mari.

9. Pestitsidele sunt adesea găsite în afine, piersici, mere, căpșuni, cireșe, țelină si ardei dulce.