Toaleta compost fără apă și fără miros produce îngrășăminte

/ Vizionări: 16902

биотуалет

 

Unul dintre lucrurile neplăcute referitoare la toaleta compost este că în timpul utilizării sale omul înțelege că stă pe o cutie plină de deșeuri.

Cum să restabilim plantațiile de căpșune la sfărșitul iernii?
Cum să restabilim plantațiile de căpșune la sfărșitul iernii?

Companiile încearcă să rezolve această problemă în diferite moduri, cineva modifică scaunul de toaletă, altcineva chiar îl face mai înalt.

Iar compania din Australia Nature Loo are o abordare diferită, unitatea lor de compostare este complet separată de toaletă și este instalată în spațiul de sub podeaua la 0,5-1,22 metri. Acesta este un sistem foarte simplu, fără capace și piese în mișcare, fără a pierde timpul prețios și a contamina apa.

Sistemul split * al toaletei compost activează procesele de toaletă în două recipiente de compostare. Atunci când un recipient este umplut, începe să se umple al doilea, în timp ce în primul continuă compostarea. Când vine timpul pentru a înlocui din nou rezervoare, primul va conține deja compostul finit. Acesta poate fi utilizat în scopul pentru care a fost creat - a fertiliza grădina sau pentru a fi îngropat în pământ. Capacitatea poate fi folosită de mai multe ori. La creșterea"sarcinii" asupra toaletei compost, construcția prevede instalarea unei capacități suplimentare.

 

биотуалет

Cum o plantă pregătește îngrășăminte pentru alta
Cum o plantă pregătește îngrășăminte pentru alta

Conform companiei, procesul de compostare eficientă se realizează prin menținerea corectă a proporției de umiditate, oxigen, temperatură și de carbon / azot. Toate toaletele Nature Loo utilizează același sistem de ventilație și de scurgere pentru a scăpa de excesul de lichid și a asigura cantitatea suficientă de oxigen. Căldura se produce prin reacția chimică în interiorul recipientului, precum și prin expunerea lui la soare.

Sistemele sunt echipate cu încălzitori low-power de 12 volți, pentru a accelera procesul de compostare în zonele cu climă rece. Mulcirea cu utilizarea materialelor cu un conținut ridicat de carbon este necesară pentru menținerea proporțiilor corecte de carbon și azot.

биотуалет

Snowden: 80% dintre produsele din SUA sînt periculoase! (+Video)
Snowden: 80% dintre produsele din SUA sînt periculoase! (+Video)

La fel ca și în multe toalete compost, în Natura Loo este un ventilator low-power de 12 volți pentru circulația constantă a aerului, evaporarea lichidului, accelerarea procesului de compostare și reducerea riscul de apariție a mirosurilor neplăcute. În cazul întreruperii sursei de energiei toaleta compost dispune de o baterie de rezervă pentru ventilator, ceea ce este foarte plăcut.

Una dintre "avantajele" cheie ale acestei toalete este lipsa de nevoie de a spăla. Din când în când, ca și într-o toaletă convențională, va trebui să folosiți peria de toaletă. Dar, în general, tot de ce aveți nevoie, este să utilizați mijloacele de curățat sintetice biodegradabile ce conțin enzime.

Dar chiar și cu o distanță respectabilă între unitatea de compostare și scaunul de toaletă, se găsesc peroanele curajoase care pun întrebarea : "Voi putea vedea grămada de compost ? " . Pe site-ul producătorului este postat răspunsul: "mai bine să nu aveți o sursă de lumină direct sub closet".

 

биотуалет

Designul Nature Loo se potrivește armonios cu băile moderne și tradiționale. Instalat împreună cu toaleta compost sistemul de curățare a apei "gri " ( apa de la chiuvete, băi și mașini de spălat ) este foarte ieftin la momentul instalării și necesită costuri minime pentru întreținere regulată.

Potrivit companiei, prețurile la produsele sale sunt foarte democratice: "Menținem construcția noastră patentată astfel, încât prețul de cumpărare și costul de întreținere sunt cu 30 % mai mici decât la toaletele compost tipice".

 

Toaleta compost nu conține substanțe chimice sau pompe, asigură lipsa poluării mediului înconjurător și consumul redus al energiei. De asemenea, se economisește până la 35000 de litri de apă pe an pentru o familie medie.

 

*Sistemul split (în engleză: despărțit) – sistemul de aer condiționat (trad.).