Toate lucrurile vii sunt interdependente

/ Vizionări: 3660

Всё живое взаимосвязано 

 

Feriţi-vă de automobil. Punte pentru animale
Feriţi-vă de automobil. Punte pentru animale

După cum ştim cu toţii, în lume totul este interdependent, o confirmare evidentă a acestui fapt este imaginea prezentată. Orice organism are un impact asupra ecosistemului în care locuieşte. Imaginea arată în mod clar cum se schimbă peisajul în funcţie de absenţă (Absent) sau prezenţă (Prezent) a unei anumite specii.

 

A - Insulele Aleutine. În lipsa vulpilor polare se dezvoltă rapid vegetaţia ierboasă. După apariţia vulpilor polare numărul de cuiburi aparţinute păsărilor de mare pe insule a scăzut brusc. Ca urmare s-a redus şi cantitatea îngrăşămintelor intrate în pămînt cu găinaţ, acest fapt în cele din urmă, a condus la sărăcirea solului.

B - În lipsa jaguarilor şi pumelor pe insulele din Venezuela, animalele ierbivore mănîncă regulat vegetaţia de pe insule. După apariţia acestor pisici de pradă, insulele s-au acoperit cu verdeaţă.

C - După ce în 1996-1997, în Parcul Naţional Yellowstone au fost aduşi lupii, preriile au fost acoperite de o vegetaţie luxuriantă.

D - Valea Serengeti, după moartea în masă a antilopelor gnu (stânga) şi după restaurarea numărului de animale (dreapta).

 

 

Sursa: priroda.su