Tocuşor perfid

/ Vizionări: 6554

 

Этот коварный каблучок 

 

Ţara în care femeile poartă cele mari înalte tocuri din Europa
Ţara în care femeile poartă cele mari înalte tocuri din Europa

Tocurile înalte provoacă o schimbare a bazinului şi o curbare a coloanei vertebrale. Tocuşorul perfid strică frumuseţea picioarelor prin venele pronunţate şi tălpile deformate. Apar bătături dureroase, picioarele încep să se umfle şi obosesc foarte repede. La unele amatoare de tocuri înalte se dezvoltă chiar şi artrita articulaţiei genunchilor. Iar, acest lucru înseamnă că fiecare ieşire în pantofi la modă devine pentru ele o provocare serioasă.

 

Talpa suferă cel mai mult în urma tocuşorului perfid. Întreaga greutate a corpului apasă pe degetele de la picioare şi tendonul călcîiului se atrofie. Bolta plantară se lasă jos şi apare platipodia, răspîndită printre fetele frumoase. La femeile cu tocuri înalte este mai frecventă aşa-numita platipodie transversală: oasele între talpă şi falange se întind, iar osul la degetul cel mare se umflă urît. Nici un fel de pantofi nu vor ascunde complet formele unei tălpi deformate.

Tocurile înalte – un pericol pentru sănătate!
Tocurile înalte – un pericol pentru sănătate!

Tocurile înalte nu sunt recomandate, mai ales pentru doamnele cu o greutate solidă, femeile care, din cauza profesiei sale, mult timp stau în picioare. Şi nici într-un caz, viitoarele mame nu ar trebui să meargă pe ele, picioarele lor şi aşa sunt supuse la sarcini grele. În plus, tocurile înalte vor exacerba problemele la coloana vertebrală şi afecţiuni la picioare.

Ce să facem în acest caz: să ne refuzăm de tocuri? Nicidecum, tălpile noastre au nevoie de un toc mic. Dacă întotdeauna vom merge în încălţăminte cu o talpă plată, piciorul nu va primi sprijinul necesar. Şi din nou va apărea platipodia, dureri la nivelul coloanei vertebrale ... Şi se pare că arată frumos în mocasini sau în papuci, doar un picior mic, subţire.

Există doar o ieşire – pentru o uzură constantă, alegeţi pantofii cu un toc robust, de o înălţime nu mai mare de 5 cm, totodată este bună încălţămintea cu degetul de la picior potrivit pentru forma tălpii dvs, iar partea de sus a modelului ar trebui să încheie ferm glezna.Vă vor ajuta diferite şireturi şi curele.

Apropo, în sezonul de primavară-vară 2011 pantofii cu diferite curele sunt extrem de actuale. Cel mai bun material pentru încălţăminte se consideră pielea naturală de o tăbăcire bună: piciorul în încălţăminte din piele "respiră", iar materialul urmează abil forma tălpii.

Dar, ce să facem cu tocuşorul înalt perfid? Pantofii eleganţi cu un toc înalt sunt adecvate pentru o întîlnire romantică şi la orice petrecere de sărbătoare. După ce veţi învăţa să mergeţi uşor şi graţios în astfel de pantofi, veţi fi în centrul atenţiei.

Acasă picioarele au nevoie de odihnă. Faceţi o baie calda şi masaţi uşor picioarele. După aceasta, le ungeţi cu o crema pentru picioare. Luaţi dimineaţa pantofi mai practici, iar pantofii cu tocuri înalte pot aştepta pînă la următoare dată. Desigur, aceştia vor fi întotdeauna la locul de cinste în garderoba unei femei frumoase.

 

 

Sursa: dietfun.ru