Top 10 plante cu efect antiinflamator

/ Vizionări: 36344

Топ 10 противовоспалительных трав

 

Există multe plante care pot cu adevărat ajuta la rezolvarea diverselor probleme: inflamație, infecție, coagularea sângelui și multe altele. Cu toate acestea, ele ca şi medicamentele farmaceutice (dar, desigur, într-o măsură mai mică) au efecte potenţiale secundare. Vă propunem lista celor mai bune ierburi, care pot fi utilizate pentru a trata inflamația, cu o scurtă descriere a beneficiilor, riscurilor, precum și altor probleme legate de sănătate.

 

Ce este o inflamaţie?

Ştiinţific vorbind, inflamația se referă la o afecțiune care apare atunci când sistemul imunitar reacţionează la traume, iritaţii ale pielii, infecții și alte modificări exterioare. De obicei, noi asociem inflamația cu problemele de piele. Atunci când vedeți răni roşiatice pe piele, deseori spuneţi că este o inflamație. Şi acest lucru, de obicei, este considerat normal. Dar, uneori, inflamaţia internă poate duce la probleme grave de sănătate.

Reacții inflamatorii ale organismului sunt rezultatul eliberării substanţelor chimice, inclusiv a prostaglandinelor şi a citokinelor, celulelor albe din sânge. De obicei, această afecţiune poate fi tratată cu antibiotice şi corticosteroizi. Inflamația are multe cauze. Acest lucru poate fi provocat de alergii, traume musculare, tulburări hemoragice, etc.

 

Топ 10 противовоспалительных трав

 

Curcuma

Acest condiment este frecvent utilizat în bucătăria asiatică și mexicană. Experţii recomandă curcuma, persoanelor cu artrită, tendinită și alte boli autoimune. Doza recomandată de extract de curcuma este de 400- 600 mg care urmează să fie administrate de trei ori pe zi.

 

6 cele mai bune restaurante „vegan friendly” din lume
6 cele mai bune restaurante „vegan friendly” din lume

Ghimbir

În multe țări, în special în Asia, ghimbirul este folosit ca un medicament natural anti-inflamator. În 1992 un studiu efectuat la Universitatea din Odense din Danemarca, a constatat că simptomele inflamatorii sunt reduse atunci când se administrează ghimbirul. În acest studiu, 75% dintre participanţi care au luat adaosuri de ghimbir au raportat că au simţit o ușurare. Într-un alt studiu publicat în Journal of Medical Food, proprietăţile antiinflamatorii ale ghimbirului au fost discutate pe larg. Acesta poate fi ingerat perioral sau sub formă de ceai, sau adaosuri. Reacții alergice la ghimbir se pot manifesta ca dureri de cap, greață și diaree.

 

Boswellia

Planta cu acţiune antiinflamatoare, care este utilizată pentru a reduce durerile articulare şi artrita reumatoidă. În 2005 studiul ştiinţific a constatat că Boswellia tratează inflamații, distrugând citokine, care sunt implicate în dezvoltarea inflamaţiei cronice.

 

Rozmarin

Acest arbust veşnic verde este cultivat în multe părți ale lumii. În afară de proprietăți antiinflamatorii, rozmarinul este, de asemenea, cunoscut pentru efectul diaforetic şi tonic. Un studiu recent a constatat că rozmarinul are, de asemenea, un efect stimulent și analgezic.

 

Usturoi

Este unul dintre cele mai populare remedii naturale antiinflamatorii. Usturoiul este, de asemenea, considerat un antibiotic natural și este utilizat pe o scară largă în multe țări pentru rezolvarea diverselor probleme legate de sănătate, inclusiv infecţia sinusurilor. Acesta este indicat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, diabetului zaharat, răcelii.

 

Top-10 cele mai bune maşini electrice
Top-10 cele mai bune maşini electrice

Lemnul dulce sau răculeț

Pentru mulți dintre noi, acest nume este asociat mai degrabă cu bomboanele, decât cu una din ierburile antiinflamatorii. Iar, răculeţul este, de asemenea, utilizat ca un antidepresiv în tratamentul astmului bronșic, ulcerului, problemelor ficatului, infecțiilor fungice și virale, artrita, extinderea de prostată, inflamaţia gingiilor, probleme de dinţi şi multe alte boli. Această plantă conține un număr mare de flavonoide, ceea ce face din ea un medicament anti-inflamator perfect. Dar atenție: studiile arată că consumul excesiv al lemnului dulce poate provoca bătăi accelerate ale inimii, dificultăţi de respiraţie şi alte probleme cardiace.

 

Piper roșu

Este una dintre cele mai puternice plante cu conţinutul agenţilor anti-inflamatori, a cărei consum duce la normalizarea circulaţiei sângelui. Pudra de piper este bogată în vitamine din complexul B şi vitamina C, calciu şi potasiu, care sunt substanţe nutritive esenţiale pentru inimă. Ardeiul iute poate ajuta la tratarea artritei, neuropatiei post-herpetice, psoriazisului şi cancerului.

 

Scorțișoară 

Ne place să adăugăm scorţişoara la cafea, prăjituri, brioșe și alte bunuri coapte. Dar, în afară de beneficiile sale culinare, scorţişoara vă poate ajuta, de asemenea, la obținerea unui organism sănătos. Noi cercetări arată că scorţişoara reduce riscul de inflamare.

 

Pătrunjel

Pătrunjelul este una din ierburile cu proprietăţi antiinflamatorii, bogate în vitamine și minerale. Acesta este pe deplin ambalat cu vitamine - A, B,, C, și K. În mod tradițional, pătrunjelul este utilizat pentru a trata boala de rinichi, tulburări menstruale dureroase, dispepsie, etc. Este cunoscut faptul că pătrunjelul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a preveni apariția artritei reumatoide și a unor forme de cancer. Această plantă este bună pentru întărirea sistemului imunitar. Studiile au arătat ca pătrunjelul combinat cu sparanghel poate fi un remediu puternic împotriva bolilor inflamatorii.

 

Busuioc

Mulți medici recomandă persoanelor care suferă de artrită să adauge mai des în salate, busuioc proaspăt. Și acest lucru nu este numai util, ci de asemenea, foarte aromat! Dacă în prezent administraţi alte medicamente, trebuie să întrebaţi medicului dvs. dacă puteți lua în același timp medicamente naturale și sintetice.

 

 

Sursa: greenhunter.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137