ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

TOP 11 cele mai bune cărţi ecologice publicate până în 2013




Cărțile ne oferă informațiile noi care uneori ne schimbă viețile. Sunt din cele mai bune cărţi. Împărtășesc cu dvs. ratingul meu de cărţi care mi-au influențat conştiinţa la timpul său. Acesta va fi publicat în cartea mea "Driver-ul verde. Cod pentru o viață ecologică în oraș". Timpul lansării și începutul vânzărilor - la sfârșitul lunii iunie 2013. Aduc mulțumiri pentru ajutor în perfectarea ratingului asistentei mele Angelina Bloc.

 

Top 11 cele mai bune cărţi ecologice:

1. "Opt păcate mortale ale omenirii civilizate" sau "Partea din spate a oglinzii", Konrad Lorenz, Moscova, Republica, 1998.
2. "Scopul - Zero Deșeuri", Robin Murray, Moscova: Consiliul Greenpeace, 2004.
3. "Friconomie", Steven Levitt şi Stephen Dubner, 2011.
4. "Limitele creșterii. 30 ani mai târziu", Donella Meadows, Jorgen Randers, Dennis Me-Dawes, 2007.
5. "Colaps", Jared Diamond, M., Midgard, 2008.
6. "No Logo: Oamenii împotriva brandurilor", Naomi Klein, M., Dobraia kniga, 2005.
7. "Ismael", Daniel Quinn, Kiev, Sofia, 2003.
8. "Armageddon mâine: manual pentru cei care doresc să supraviețuiască", Serghei Valianskii, Dimitrie Kaliujnîi, M., ACT, 2006.
9. "Aşezări ecologice și localităţi durabile", Robert Gilman, M., 2000.
10. " Din leagăn în leagăn / Cradle to cradle: Remaking the way we make things, William McDonough, 2002.
11. "Carne. Consumul animalelor/ Eating animals", Jonathan Safran Foer, M., Penguin Books, 2012.

 

1. Opt păcate ale omenirii civilizate", Konrad Lorenz.

Laureat al Premiului Nobel vorbeşte despre prezentul și viitorul omenirii. Sunt date răspunsuri la cele mai acute probleme ale vieții sociale, probleme de natură globală, cauzele profunde ale comportamentului uman și procesului de cunoaștere umană care ne unesc cu "fraţii noştri mai mici".

Cererea nestăpânită de a satisface imediat toate dorințele, lipsa totală de responsabilitate și de atenție față de sentimentele altora, toate acestea sunt proprietăţile tipice copiilor mici, destul de scuzabile la ei. Lucrul asiduu pentru un obiectiv îndepărtat, responsabilitatea pentru acțiunile și atenție faţă de persoanele chiar şi îndepărtate - acestea sunt comportamente tipice pentru un om matur.

 

http://igrunov.ru/vin/vchk-vin-discipl/ecology/books/vchk-vin-discipl-ecol-Lorenz.html
http://lib.aldebaran.ru/author/lorenc_konrad/lorenc_konrad_vosem_smertnyh_grehov_civilizovannogo_chelovechestva/

 

 

 

 

11 лучших экокниг2. "Scopul - Zero Deșeuri" de Robin Murray

Termenul "zero deșeuri", larg răspândit în străinătate, are două sensuri: "zero deșeuri" și "zero pierderi". Asocierea acestor două valori determină o atitudine în principial nouă faţă de deșeurile de producție și de consum.

Cartea a fost scrisă la comanda Greenpeace din Marea Britanie de Robin Murray, profesor la School of Economics din Londra, unul dintre experții de vază din lume în domeniul economiei de gestionare a deșeurilor.

În timpul pregătirii cărţii pentru ediția rusă s-a constatat că situația actuală din Marea Britanie este izbitor de asemănătoare cu realitatea rusă: orientarea, în general, la o depozitare a deșeurilor în poligoane, un lobby activ al instalațiilor de incinerare a deșeurilor și lipsa de funcționari și oameni de afaceri în domeniul industriei care ar dori să conlucreze cu populaţia.

Cantitatea deșeurilor organice produse de furnici este de patru ori mai mare decât cantitatea deșeurilor produse de șase miliarde de oameni care locuiesc în prezent pe globul pământesc. Dar furnicile nu creează probleme ecologice, ele întorc toate produsele metabolismului în diferite cicluri ale naturii. În natură nu există nici un fel de deșeuri. Toţi metaboliții sunt refolosiţi ca "hrana" pentru alte organisme.

 

http://iphone.zelife.ru/ekoplanet/utilizationworld/3188-robinmurrey.html
http://municipalwastemanagement.ru/id-3/_-_zero_waste.pdf

 

11 лучших экокниг3. "Friconomie" de Steven Levitt şi Stephen Dubner.

Imediat după lansarea în SUA, această carte a devenit un bestseller și a atras o rezonanță largă în mass-media. Autorii nu sunt deloc economiștii tipici, ci cercetători care studiază tot felul de ghicitori din viața zilnică din punct de vedere economic. Totodată, concluziile la care ei ajung răstoarnă înţelepciunea convenţionala cu susul în jos. Prefața la prima ediție a cărții în limba rusă a fost scrisă de German Gref.

- Trecerea la un nou mod de gândire, cel mai probabil, nu va fi deosebit de vizibilă, dar vă va face să ocupaţi o atitudine critică faţă de adevăruri și să înţelegeţi că multe lucruri nu sunt așa cum par la prima vedere. Poate că veţi trata cu o atenţie mai mare faptele incontestabile și multe descoperiri noi vor provoca resentimente la dvs.. De exemplu, legalizarea avortului a condus la o reducere semnificativă a infracționalității, dar acest fapt continue să determine o dezaprobare morală ascută. Însă friconomia nu are nimic de-a face cu moralitatea. Dacă moralitatea reprezintă o lume ideală, atunci economia reprezintă o lume reală.

Studiile au arătat că în zonele cu o natalitate scăzută moașele mai frecvent prescriu cezariana, decât colegii lor din alte zone. Acest lucru sugerează faptul că atunci când o afacere merge prost, medicii încearcă să îmbunătățească bunăstarea lor prin realizarea unor proceduri mai scumpe.

Nu este nimic mai influent decât informații, mai ales atunci când acestea sunt folosite în mod necorespunzător.

http://lib.rus.ec/b/161005/read
http://bizcentr.com/kniga-frikonomika-download.html

 

11 лучших экокниг

4. "Limitele creșterii. 30 ani mai târziu, "Donella Meadows, Jorgen Randers, Dennis Meadows.

 

A treia ediție a monografiei este o continuare a cărților "Limitele creșterii" și "Dincolo de limitele creșterii", dintre care prima carte a fost publicată în 1972 și a devenit un bestseller internațional. Cartea reflectă rezultatele cercetărilor și analiza ulterioară a autorilor în domeniul protecției mediului înconjurător, economiei, psihologiei sociale în 30 de ani de la prima ediție.

 

http://ecocrisis.wordpress.com/civilization/predeli-rosta/
http://platonanet.org.ua/load/knigi_po_filosofii/futurologija/edouz_d_predely_rosta_30_let_spustja/33-1-0-149

 

 

 

 

 

11 лучших экокниг5. "Colaps" de Jared Diamond

Autorul oferă o nouă privire la istoria civilizației umane, la cauzele de creștere și de distrugere a culturilor antice - societatea de pe Insula Paștelui, aşezările Viking în Groenlanda, indienii Maya din America, precum și argumentează convingător că multe dintre societăţi contemporane, în special China și America de Nord, care stau la răscruce, în viitorul apropiat trebuie să decidă dacă doresc să continue să existe sau sunt gata să piară.

A citi "Colaps" nu este doar posibil, dar de asemenea şi foarte important.

În primul rând, erudiția solidă a autorului, acoperirea și tratarea subiectului vor provoca o stimă chiar şi la cel mai înrăit sceptic ecologic. În al doilea rând, textul este scris ca un detectiv captivant , multe pagini vă încurajează să efectuaţi o anchetă proprie. De exemplu, de ce în grămezile de gunoi la vikingii din Groenlanda aproape că nu au existat oase de pește, în ciuda faptului că la omologii lor de origine scandinavă deşeurile de pește literalmente cronţăiseră sub picioare? Ce a forţat coloniștii din Groenlanda să schimbe păstrăvul gustos pe carnea de focă dezgustătoare? Pentru autor aceste întrebări nu sunt importante, pentru el este importantă absența unei surse de proteine disponibile, dar misterul este interesant de felul său.

http://www.livelib.ru/book/1000522803
http://www.bookmate.com/georgv/MWarMV4Z

 

 

11 лучших экокниг6. "No Logo: Oamenii împotriva brandurilor" de Naomi Klein.

Această lucrare este un studiu economic, cultural serios şi totodată un manifest politic, o monografie științifică și o investigație jurnalistică fascinantă care critică globalizarea, neo-liberalismul și ordinea economică modernă în care lumea, implicată în branduri globale, este lipsită de posibilitatea unei alegere libere și nu se poate dezvolta pe deplin. Cartea este adesea numită Biblia anti-globaliştilor.

http://musora.bolshe.net/files/books/naomi-klyayn---no-logo.-lyudi-protiv-bryendov.html#more
http://www.livelib.ru/book/1000027074/quotes
http://lib.aldebaran.ru/author/klyain_naomi/klyain_naomi_no_logo_lyudi_protiv_bryendov/

 

 

 

 

 

 

11 лучших экокниг7. "Ismael" de Daniel Quinn

Un roman despre învăţătură, în care în rolul elevului apare o persoana dezamăgită de violența predominantă în societate, iar în rolul profesorului - gorila telepat pe nume Ismael.

Cine altcineva dacă nu o gorilă știe cum să trăieşti în captivitate – iată de ce Ismael vrea să ajute oamenilor să rupă limitările propriilor cuști. El nu critică oamenii înșiși, ci moralitatea umană distructivă, afectează toate formele de viață de pe planetă. Explorând originile civilizației noastre, în care ea găseşte mai multe exemple de simbioză organică între om și natura, Ismael nu apelează pentru o întoarcere în trecut și pentru o

Romanul a câştigat în 1991 Turner Tomorrow Fellowship, premiul stabilit pentru a încuraja autorii care caută soluții creative și pozitive pentru problemele globale. Cartea a fost tradusă în 20 de limbi.

http://www.livelib.ru/book/5-9550-0163-8
http://anyreads.com/read/#301919

 

 

 

 

11 лучших экокниг8. "Armageddonul de mâine: un manual pentru cei care doresc să supraviețuiască" de Serghei Valianskii şi Dimitrie Kaliujnîi.

Armageddon ca sfârșitul așteptat al lumii este considerat de mulți drept un mit religios. Dar știința confirmă: Armageddonul a început deja. Şi el a fost pregătit de omeni.

Pământul trece printr-o criză profundă: biosfera nu poate susține existența miliardelor de oameni fără a pune în pericol pe ea însăși. Și această criză va fi rezolvată prin transformarea globală a naturii. Omenirea nu are nici capacităţi, nici mijloace pentru a evita o astfel de evoluție.

- Nu există o opoziție oarbă a progresului, ci o opoziție la progresul orb.

http://seanat.ru/2008/01/28/armageddon-zavtra
http://tululu.org/read13240/
http://royallib.ru/read/valyanskiy_sergey/armageddon_zavtra_uchebnik_dlya_gelayushchih_vigit.html#0

 

 

 

 

11 лучших экокниг9. "Aşezări ecologice și localităţi durabile".

Tot ce ar vrea să știţi despre eco-aşezări pe exemplul de 90 de sate și comunități cu adevărat active din 21 de țări din întreaga lume.

Cetățeanul modern este asemănător cu un grav bolnav. El este conectat la o "picurătoare" (reţele de aprovizionare) și la "rinichii artificiali" (canalizare, servicii comunale). El este foarte dependent de factorii economici, eliberaţi de controlul lui. (De exemplu, în orașe, în medie, există alimente de aprovizionare pentru o perioadă de până la două săptămâni).

Sarcina cărţii - a arăta celor care se gândesc la o schimbare a stilului de viaţă în scopul de a rezolva problemele personale și globale ecologice, că ei nu sunt singuri. Iar pentru cei care nu se gândesc – să se gândească. Cartea va ilumina experiența mondială în construirea aşezărilor ecologice, va ajuta să evitaţi greșelile și să profitaţi de realizările și descoperirile deja existente, să stabiliţi contacte cu aşezările ecologice de peste hotare. În plus, comentariile vă vor ajuta să găsiți "pionierii" locali.

http://www.twirpx.com/file/478784

 

 

 

 

11 лучших экокниг10. " Din leagăn în leagăn/ Cradle to Cradle: Remaking the waz we make things, William McDonough.

Arhitectul "verde" și designerul William McDonough (SUA) și chimistul Michael Brown Garth (Germania) se întreabă cum ar arăta clădirile și produsele noastre, în cazul în care designerii întotdeauna s-ar aminti, dezvoltându-le, la "toţi puii din toate speciile de pe Pământ."

Autorii contestă opinia că industria în mod inevitabil afectă lumea înconjurătoare. Ei au dezvoltat un sistem de producție care pune modelul natural în serviciul intereselor şi în același timp îndeplineşte obiective privind conservarea mediului înconjurător - un sistem în care deșeurile devin o sursă de alimentare. Autorii ridica probleme de "planificare", "atrag atenția la probleme de diversificare" și declară că "vor fi în măsură să aplice metodele eficiente de conservare a mediului în practică", mai ales în Țările de Jos, unde aceste idei au fost dezvoltate mai bine decât în alte țări, și unde raționalitatea, estetica și durabilitatea designului industrial stabileşte noi standarde de valoare.

http://videoted.ucoz.ru/publ/3-1-0-48

 

 

 

 

 

11 лучших экокниг11. "Carne / Eating animals", Jonathan Safran Foer.

Datorită autorului sunt evidenţiate realități hidoase ale industriei moderne de animale și duritatea incredibilă a celor care îşi încălzesc mâinile pe seama lor.

Fiind elev, iar apoi student, Foer a fluctuat în mod repetat între consumul standard și vegetarianism. Dar fiind pe pragul paternității, el s-a gândit serios la alegerea modelului potrivit pentru copilul său nenăscut. Încercând de a găsi răspunsuri la întrebările care îl frământă, el noaptea s-a dus la o fermă de vite și a primit o confirmare emoțională puternică a intuițiilor negative care îl obsedau încă din copilărie. Aceasta carte relatează despre ceea ce a aflat și ce a decis.

Bazându-se pe mai multe exemple impresionante din filosofie, literatură, știință şi pe experiența proprie de detectiv, Foer cu entuziasm explorează fenomenele culturale cu care noi încercăm să justificăm obiceiurile noastre de prădători în alimentaţie. Mituri, folclor, tradiții de familie și chiar cultura pop - toate aceste realizări ale omenirii ne cufundă încontinuu într-o stare de inconștiență profundă cu privire la modul în care noi mâncăm și ce mâncăm.

http://www.livelib.ru/book/1000498022 - a cumpăra
http://lib.rus.ec/b/357533/read - a citi
http://bookmix.ru/review.phtml?rid=60020
http://prekrasnaya-zelenaya.org/book/read.php?id=107

 

 

Sursa: green3green.livejournal.com

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 24 iunie 2013 15:27
Vizualizări: 2784

Citiţi de asemenea

Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
138
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
138
Toată lumea știe că pielea absoarbe bine tot ce interacționează cu ea. Aceasta se aplică și șampoanelor și este foarte...
279
Prin adăugarea în apă, această substanță stimulează procesul de eliminare a sărurilor în exces și a toxinelor periculoas...
174