Topire a gheţii arctice continua, ar putea conduce la schimbări meteorologice grave de pe planeta

/ Vizionări: 4400

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Arctic
In Arctic, topirea continuă intensivă de gheaţă din cauza schimbărilor climatice globale. Acest lucru este precizat în raport, publicat aici joi, la Administratia Nationala a Oceanelor si Atmosferei / NOAA.

Potrivit observaţiilor de meteorologi SUA, în octombrie-decembrie 2008, temperatura aerului de peste Oceanul Arctic a depăşit norma cu un record de 4 grade Celsius. Rezultatul a fost o intensă de topire a gheţii arctice. Potrivit oamenilor de ştiinţă, zona din partea de îngheţare a oceanului în această vară a scăzut cu un sfert, comparativ cu media pentru perioada 1979-2000 de ani. În acelaşi timp, direct în vara anului 1979, atunci când sateliţi a început să facă astfel de măsurători, suprafaţa de gheaţă în jurul Polul Nord a fost o treime mai mult decât în prezent.

fenomene similare sunt observate pe teren. Experţii au observat o tendinţă de scădere în "zăpadă" şi ierni ofensiva primăvara devreme pe insule şi continent, în subordinea influenţa din regiunea arctică.

"Pierderea unei astfel de cantitatea de gheaţă va juca o glumă crudă asupra climei noastre", - a spus şeful Unităţii NOAA Cercetare Richard Spinrad. De topire a Arcticii, a spus el, a "creat" - literalmente - în "fără precedent un volum de apă dulce de pe suprafaţa Oceanului Arctic." Acest lucru va influenţa puternic model de mare şi curenţii de aer de pe planetă şi, în consecinţă, la "furnizarea de climat cald şi rece într-o anumită parte a lumii.

astfel de ştiri de mare interes pentru meteorologilor: pentru Arctica serveşte ca un termostat natural "al planetei noastre, şi încălcarea substanţială a mecanismelor sale poate duce la schimbări semnificative în climatice. În acest caz, spun oamenii de stiinta nu numai despre încălzirea, dar şi despre consecinţele sale - apropierea posibile ale perioadei, "bogat" dezastre naturale grave.


Sursa ecoportal.ru o condiţie prealabilă pentru AMI-TASS