Toţi vom muri. Însă fiecare la vremea lui …

/ Vizionări: 4056

Toţi vom muri. Însă fiecare la vremea lui ...

Toţi vom muri. Însă fiecare la vremea lui Telomere - fragmente terminale de molecule ADN. Lungimea lor scade cu fiecare diviziune celulară. Atunci când acestea sunt scurtate la o anumită limită, celulele mor. Acest mecanism fatal limitează numărul de diviziuni şi ca rezultat - stabileşte limita de vârstă a celulelor şi a organismului în întregime.

Cu toate acestea, după cum au demostrat cercetările moderne, viteza de reducere a telomerilor este influenţată nu numai de numărul de diviziuni de celule, dar şi,de asemenea, de impactul multor substanţe chimice. Unele dintre ele sunt produse de organismul nostru. De exemplu, telomere sunt scurtate de “hormonii de stres”, cum ar fi adrenalina şi cortizolul. Fiecare situaţie stresantă ia ore şi zile preţioase din viaţa noastră!

Toţi vom muri. Însă fiecare la vremea lui Mai recent, oamenii de ştiinţă au dovedit că “ucigaşul” telomerilor este şi alcoolul. Acest lucru a fost confirmat în timpul testelor, în care au fost implicaţi sute de voluntari.

Cesar Teruel despre Dragoste, Moarte, Bani și Ferecire (Video)
Cesar Teruel despre Dragoste, Moarte, Bani și Ferecire (Video)

S-a constatat că la persoane absolut abstinente telomere sunt adesea de două ori mai lungi, decât la amatorii alcoolului. S-a dovedit, în mod clar că, nu numai la consumatorii de alcool regulat, dar şi, de asemenea, la băutorii temperaţi telomere se scurtează considerabil mai repede.

Astfel, savanţii au făcut o altă concluzie împotriva aşa-numitei "doze inofensive" de alcool la om.

Pentru cei care nu doresc să cedeze un singur an din viaţă în favoarea unei dependenţe proaste, această doză constituie - zero mililitri...

Andrei Şulţ

Sursa