ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Totul despre brânzeturi în saramură: mozzarella, suluguni, branza



Totul despre brânzeturi în saramură: mozzarella, suluguni, branza

 

Recent, cercetătorii britanici au studiat preferinţele gustative ale şoarecilor, şi au descoperit:  cine ar fi crezut - rozătoarelor nu le place caşcavalul. Ei preferă fructe şi cereale, iar alimentele cu un miros puternic le resping. Din acest motiv, caşcavalul nu se încadrează într-un meniu mouse-ului. Dar zicala despre caşcavalul într-o capcana de şoareci poartă o parte de adevăr, mai precis, de înţelepciune.

Astăzi,  la cumpărarea caşcavalului este foarte greu să nu nimerim în capcana producătorilor întreprinzători ai brânzeturilor. De dragul profitului ei uită de tradiţii şi prepară alimente după o tehnologie accelerată. Deci, ce fel de produse fac parte din brânzeturi „în saramură” din "Cartea Roşie"a caşcavalului?

Aceste brânzeturi includ brânză, caşcavaluri din Georgia, Osetia, caşcavalul Imeretian, etc. În plus, la caşcavaluri preparate în saramură se atribuie şi mozzarella. Putem afirma, cu siguranţă, că brânzeturi în saramură sunt mai utile, decât alte specii de caşcaval, în special ar fi bine să vă abţineţi de cumpărarea  brânzei în cheag.

Brânza mozzarella

Ţara noastră, literalmente, s-a îmbolnăvit de această brânză. Cu ea se prepară sandwich-uri, ea se adaugă la salate şi pizza. Patria acestei brânze este Italia, produsul se prepară în mod tradiţional din lapte de bivoliţă. În magazinele noastre puteţi găsi această brânză, dar ea costă foarte scump. Există o mazzarellă mai simplă, din lapte de vacă. Italienii o numesc "floare de lapte". Este mai ieftină, deoarece se fabrică în Rusia, însă nu este clar, spre fericire ori ba.

Italienii nu sunt încântaţi de mozzarella din Rusia. Ei spun că aceasta dă în amar, este uscată şi tare. Poate că totul se explică prin încălcarea tehnologiei?

În mod ideal, mozzarella ar trebui să aibă un miros şi un gust de lapte acru şi să fie sărată. Concentraţia sării în acest produs este destul de înaltă - până la 5%. Nu se permit nici un fel de gusturi particulare, care arată că tehnologia a fost încălcată.

Brânza suluguni

O altă brânză populară în saramură - suluguni. Ea se prepară din lapte de oaie pasteurizat, de capră, de vacă, de bivoliţă sau un amestec al acestora. În limba georgiană, cuvântul "suluguni" este asemănător cu o melodie. Acesta se compune din două cuvinte:  "suli" şi "guni", ceea ce înseamnă  "suflet"şi „inimă”. Aceste brânzeturi sunt clasificate ca brânza "chadder".  Aceasta este o etapă de tehnologie, în care masa de brânză ar trebui să înăcrească. Datorită acestui lucru creşte aciditatea, şi aluatul de brânză dobândeşte capacitatea de a se întinde şi a forma straturi.

Suluguni nu ar trebui să se sfărâme şi să aibă un gust amar. Dacă este aşa, atunci producătorii au încălcat tehnologia clasică de preparare. Suluguni calitativ se prepară exclusiv din lapte, drojdie şi produs enzimatic. Gustul acestui sortiment de brânză din lapte este curat, sărăţel şi acru, deoarece concentraţia sării în suluguni ajunge la 7%.


Brânza  este caşcaval în saramură, răspândit în mai multe bucătării: balcanică, ucraineană, română, moldavă. Cu brânză producătorii, în general, fac ceea ce vor, tocmai e timpul să introducem poliţia de „caşcaval”  pentru control. Această brânză este, probabil, una din cele mai răspândite tipuri de brânză în saramură. Brânza clasică trebuie să conţină, în componenţa sa lapte, drojdie şi cheag bacterian. Consistenţa brânzei este omogenă, ea nu ar trebui să aibă coajă. Indicatorul de calitate - o suprafaţă netedă cu fisuri mici, iar "acuşoare" sunt deja un semn rău. Nu este permis ca brânza să fie reticulară.

Brânză Adygei este, probabil, singura brânză cu o tehnologie foarte simplă, încălcarea căreia nu duce la nimic: lapte de vacă, sare şi drojdie. Această brânză poate fi preparată la domiciliu.

Singurul lucru care nu ar trebui să fie prezent în orice fel de brânză - grăsimi vegetale.

Dacă noi vedem în componenţa brânzei în saramură nişte uleiuri vegetale, atunci un astfel de produs nu are nici măcar dreptul de a se numi brânză. Acest lucru este aprobat prin lege.

Apropo, dieta din brânză este o modalitate foarte bună de a vă odihni de alimentele grele, bazate pe carne, sau chiar de a renunţa definitiv la carne, deoarece acest produs, preparat din lapte, conţine nu mai puţină proteină.

 

 

Sursa: ecologico (trad. Ecology.md)

ABONAȚI-VĂ
Joi, 29 septembrie 2011 13:00
Vizualizări: 14393

Citiţi de asemenea

La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
47
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
31
Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
161
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
162