Toxine noi în apa americanilor

/ Vizionări: 3366

Toxine noi în apa americanilor

 

Toxine noi în apa americanilorMilioane de americani înghit toxine cu apa potabilă ani de zile: perclorat, cromul hexavalent, compuşii organici volatili - nu pentru că acestea sunt inofensive, ci din cauza că Agenţia pentru protecţia mediului din SUA (EPA) nu a binevenit să le declare periculoase ca şi celelalte 6000 de toxine în sistemul apei potabile municipale.

Dar, după modificările, efectuate în cadrul guvernului, şi o revizuire critică publicată de către Departamentul Central al gestiunii financiare din SUA (General Office Accounting), EPA a început să dezvolte normative pentru a elimina aceste produse chimice din apa de la robinet şi apa îmbuteliată. Iar industria a început să depună eforturi pentru a amâna sau a preveni utilizarea lor.

În timp ce guvernul luptă cu industria la problema normativelor, Forbes oferă cititorilor "principalii suspecţi" şi modul perfect de a scăpa de ei fără ajutorul statului.

Perclorat (sare de acid percloric)

 

Perclorat

 

Aflați dacă organismul este intoxicat: un simplu test de la Marva Oganean
Aflați dacă organismul este intoxicat: un simplu test de la Marva Oganean

La începutul acestui an, în scopul de a înăspri cerinţe faţă de apă potabilă, EPA a anulat decizia administraţiei Bush de a nu reglementa perclorat.

Perclorat este un ingredient important în combustibil pentru rachete, focuri de artificii şi explozivi, acesta poate perturba producerea hormonilor tiroidieni, necesare pentru dezvoltarea prenatală şi postnatală, şi a metabolismului în organism, - susţin EPA şi Fondul Naţional pentru protecţia sanitară din SUA (NSF).

"Datele de monitorizare arată că în mai mult de 4% din sistemul municipal de alimentare cu apă se detectează perclorat  şi 5 - 17 milioane de oameni pot folosi apa potabilă care conţine perclorat," - spune EPA.

Perclorat poate fi scos din apă potabilă, folosind osmoza inversa.

"În conformitate cu cerinţele din regulament o instalaţie de osmoză inversă ar putea reduce conţinutul de perclorat de la 130 ppb (particule pe miliard) până la 4 ppb sau mai puţin în apa tratată," – susţine NSF.

Cromul hexavalent

Toxine noi în apa americanilorExistă un standard pentru conţinutul compuşilor de crom-6 în apă potabilă, dar nu toate formele de crom au acelaşi efect, şi standardul privind conţinutul total al cromului poate admite cantităţile periculoase de crom toxic în aprovizionarea cu apă.

Florile de soc, benefice pentru sanatate: curata sangele de toxine si trateaza alergiile
Florile de soc, benefice pentru sanatate: curata sangele de toxine si trateaza alergiile

Potrivit datelor Agenţiei pentru Substanţe Toxice din SUA, cromul hexavalent, sau crom-6 în apa potabilă, poate cauza cancerul gastric la oameni şi animale. Lucrătorii, expuşi la crom prin inhalarea acestuia, se îmbolnăvesc de cancerul pulmonar. Cromul este, de asemenea, asociat cu tulburări la nivelul ficatului, rinichilor, circulaţiei sanguine şi funcţiei de reproducere.

Cromul hexavalent este format în urma electrodepunerii metalului şi a producerii vopselii, fabricării oţelului. Uzinele de oţel  din Indiana aruncă crom în Lacul Michigan, care asigură cu apă potabilă  6-7 milioane de persoane din zona Chicago.

La începutul acestui an EPA a recomandat organizaţiilor municipale de gestiune a fondului acvatic să sporească monitorizarea cromului hexavalent.

Aceste băi scot toxinele din organism timp de 20 de minute! Simte puterea lor vindecătoare!
Aceste băi scot toxinele din organism timp de 20 de minute! Simte puterea lor vindecătoare!

Oraşul Chicago a publicat rezultatele testelor, în care nivelurile de crom hexavalent depăşesc de zece ori standarde de igienă adoptate recent în California. Standardul din California - 2 ppb – este dezvoltat cu nivelul suplimentar de risc al cancerului la un milion de oameni.

După cum a declarat Serviciul californian pentru evaluarea ameninţărilor la adresa sănătăţii publice: "La fiecare milion de oameni care zilnic beau apa de la robinet cu acest nivel de crom-6 timp de 70 de ani, există o probabilitate a apariţiei unui caz suplimentar de îmbolnăvire cu cancer din cauza expunerii la substanţele chimice".

Ca şi  perclorat, cromul hexavalent poate fi eliminat din apă prin osmoza inversă. Potrivit  NSF, acesta poate fi înlăturat prin distilare şi anumite tipuri de filtre de apă.

Compuşii organici volatili cancerigene (VOCs)

Toxine noi în apa americanilor

 

Cel mai folositor dejun: va curăţa organismul de toxine şi va ajuta să scăpaţi de 5 kg într-o lună!
Cel mai folositor dejun: va curăţa organismul de toxine şi va ajuta să scăpaţi de 5 kg într-o lună!

EPA încearcă să reglementeze substanţe toxice suplimentare în apa potabilă prin raţionalizarea mai multor grupe chimice. Primul grup, în vizorul său - un set din 16 compuşi organici volatili care cauzează cancer.

EPA deja a determinat 8 VOCs ca substanţe cancerigene, inclusiv solvenţii industriali la scară largă şi produsele petroliere.

" În prezent Agenţia examinează 8 compuşi reglementaţi ca benzen, tetraclorură de carbon, 1,2 - dicloretan, 1,2-diclorpropenă, clorura de metilen, percloretilena, clorură de tricloretilenă, de vinil şi 8 compuşi nereglementaţi (anilină, clorură de benzil, 1,3-butadienă 1,1-dicloretan, epoxipropan nitrobenzene,, 1,2,3-trihlorgidrin şi uretan). Toţi aceşti compuşi organici volatili sunt cunoscuţi pentru că provoacă cancerul sau sunt suspectaţi de acest lucru ".

EPA se aşteaptă ca eforturile privind reglementarea, începută în acest an, vor dura doi ani sau mai mult înainte de adoptare a unui nou standard. Încercarea va provoca, cu siguranţă, controverse, deoarece mulţi compuşi organici volatili sunt utilizaţi în fisurarea hidraulică, procesul de extragere a gazelor naturale pe teritoriul ţării.

Între timp, osmoza inversa nu poate  elimina din apa dvs. compuşii organici volatili. Dar, cum susţine Fondul Naţional pentru protecţie sanitară, acest lucru poate fi realizat cu filtrarea apei printr-un strat de carbon activat.

 

 

Sursa: facepla.net

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137