Trei dureri de cap pentru industria prelucrătoare

/ Vizionări: 1654

Три главных головных боли для перерабатывающей промышленности

În încercarea utilizării globale a tuturor deșeurilor și atingerii nivelului „zero” există trei produse care sunt foarte greu de procesat sau imposibil: scutecele, pungile din plastic și ambalajul pentru sucuri.

Scutecele

Problema are două aspecte: scutecele sunt confecționate din diferite materiale, inclusiv mai multe de un tip de plastic și, desigur, deșeuri organice.

Au fost efectuate mai multe experimente cu diferite metode de utilizare a lor, însă pînă în prezent ele rămîn foarte scumpe.

Una dintre metode ar fi fost ca producătorii de scutece să includă în prețul lor și costul procesării acestora. Însă acest lucru e puțin probabil. Problema se aprofundează și prin creșterea vînzărilor de scutece pentru maturi.

Scutecele pot fi folosite în calitate de hidrogel pentru plante.

Pungile din plastic

Ele sunt ieftine și sunt convenabile pentru transportarea încărcăturilor ușoare. Însă ele sunt un coșmar pentru procesare, ele sunt atît de ușoare încît zboară în aer și înfundă transportorul liniilor de sortare. Din această cauză instalațiile sunt oprite de cîteva ori pe zi pentru a înlătura pungile.

Însă problema nu e doar în pungi, dar și în ambalajul din plastic. În unele țări este interzisă utilizarea pungilor, dar nu e interzis ambalajul din plastic.

Ambalajul pentru sucuri

Industria sucurilor utilizează carton răcit, hîrtie - 74%, polietilenă – 22% și aluminiu – 14%.

Aceste straturi permit reținerea băuturilor, însă ele se separă și se procesează foarte greu.

Așa că sfatul nostru e clar: dacă doriți să ajutați planeta și să produceți mai puțin gunoi, utilizați cît mai puține pungi din plastic și încercați să procurați produse fără ambalaj sau cu ambalaj minim, nu consumați sucuri și băuturi reci, ci sucuri naturale, pregătite de voi acasă. Scutecele sunt un caz aparte, însă puteți utiliza scutece din materiale mai naturale sau scutece din stofă.

 

Sursa: rodovid.me