Trei piloni ai consumului «verde» (+Video)

/ Vizionări: 3024

Trei piloni ai consumului "verde" (+Video)

Se pare, că toţi deja cunosc cei trei piloni ai consumului conştient: 3R - reduce, reuse, recycle. Dacă v-aţi pierdut în varietatea conceptelor şi dogmelor ecologice şi nu ştiţi cum să începeţi un stil de viaţă verde, încercaţi să începeţi cu ei. Deci, reduceţi consumul, refolosiţi, reciclaţi.

 

Trei piloni ai consumului

 

Publicitatea verde: ce dacă …
Publicitatea verde: ce dacă …

Reduce. Reducerea consumului

Este, desigur, bine să nu aruncaţi obiecte, dar este chiar şi mai bine să nu le cumpăraţi. Pe de o parte, reducerea numărul de lucruri pe care le folosiţi în viaţa cotidiană este primul şi cel mai pas important pas pe calea unui salvator începător al lumii. Pe de altă parte, aceasta vă va ajuta să eliberaţi spaţiului de locuit privat şi să vă simţiţi un pic mai liberi.

De fapt, reduce –este cel mai simplu mod, care nu necesită aplicarea energiei pentru a căuta oportunităţi pentru a procesa un obiect sau a-l utiliza din nou. Trebuie doar să decideţi pentru dvs., de ce aveţi nevoie cu adevărat, şi ce este un capriciu, achiziţia căruia nu va satisface chiar şi nevoile emoţionale, şi ce este o risipă la care noi nu gândim. La ultima categorie  se poate referi orice, începând cu folosirea ineficientă a energiei electrice şi apei, abuzul de pungi din plastic şi de ambalaje, şi terminând cu " un taxi după pâine".

Publicitate verde: a fost odată…
Publicitate verde: a fost odată…

Unele produse, cum ar fi banane, nu au nevoie de ambalaje suplimentare. Nu este nevoie să ţineţi cuptor cu microunde inclus în priză zi şi noapte, dacă numai o singură dată pe zi încălziţi pâine cu caşcaval. Şi sunteţi siguri că o baie în fiecare seară este ceea de ce aveţi nevoie cu adevărat?

Deşi plăcerile sunt, în general, foarte importante. Fără endorfine sănătoase şi protecţia mediului înconjurător nu este o bucurie. E ca şi cu un stil de viaţă sănătos: de îndată ce începeţi a vă gândi la lipsuri, imediat eşuaţi. Pentru început, scăpaţi de obiceiuri proaste, care nu aduc plăcere, e o jumătate din bătălie. La alte vă veţi gândi mai târziu.

Reuse. Reutilizarea

Publicitatea verde: jos eco-terorismul!
Publicitatea verde: jos eco-terorismul!

Am renunţat la balast, refuzând la cumpărarea a 120-cea fustă şi a 130-cea undiţă de pescuit. Dar există lucruri la care nu putem refuza în viaţa cotidiană. Este necesar să găsim o modalitate de a reutiliza aceste lucruri.

Deşeurile organice pot fi transformate în compost, hainele vechi donate la azil sau cea mai apropiată biserică. Din revistele vechi şi agrafe putem confecţiona perdele pentru dacea, amintiţi-vă că cândva astfel de perdele atârnau în fiecare casă pe şase are. Sunt multe soluţii. Există o tendinţă în design, în care sunt utilizate doar materiale secundare, de exemplu, un fotoliu minunat  fabricat din maiouri vechi a câştigat Marele Premiu la competiţia mobilierului verde din Suedia, în anul trecut. Aceste lucruri sunt foarte îndrăgite de copii – este o plăcere să confecţionezi ceva din lucruri vechi cu ei împreună, o magie.

Recycle. Reciclare

Publicitate «verde»
Publicitate «verde»

 

Deci, primele două etape au fost trecute fără dificultăţi, puteţi salva lumea mai departe. Ceva totuna ar trebui să aruncaţi, fără aceasta nicidecum. Şi, după cum arată statisticile, cea mai mare parte a tuturor deşeurilor menajere, sunt numeroasele ambalaje din supermarket-uri în care noi aducem acasă produse alimentare - tetrapakuri, cutii de carton, borcane de sticlă şi cutii de aluminiu, câteva tipuri de plastic. În loc de a le arunca la coşul de gunoi comun, selectaţi şi trimiteţi la reciclare – acest lucru vă va ajuta să conservaţi resurse. De exemplu, reciclarea unei cutii de aluminiu necesită cu 80%  mai puţin de energie electrică, decât producerea unei noi. Economie. Şi, desigur, un plus la buzunar.

O veste bună: dacă prima şi a doua etape au fost trecute cu succes, nu va trebui să angajaţi transport pentru a livra gunoiul dvs. la punctele de colectare a materiei prime pentru reciclare. Treptat, veţi înceta să acumulaţi deşeuri în volumul obişnuit. Şi veţi primi plăcere. Şi apoi, cel mai probabil, aceşti trei paşi simpli nu vă vor fi de ajuns. Principalul lucru este să începeţi.

 

 

 

 

Sursa: thegreenville.ru