Trolltunga, fotografii pe marginea prapastiei

Язык Тролля

Amatorii de senzatii tari urca peste patru ore pentru o fotografie cu unul dintre cele mai infricosatoare peisaje din lume, care se gaseste in Norvegia.

Norvegia construieşte cea mai mare moară de vânt
Norvegia construieşte cea mai mare moară de vânt

Trolltunga este o destinatie cautata de amatorii de senzatii tari, dornici sa se fotografieze pe marginea prapastiei, la 1.100 de metri altitudine, relateaza Huffington Post. in ultima era glaciara, o parte din munte a inghetat, s-a rupt si a lasat o bucata de stanca plutind amenintator la 700 de metri deasupra lacului Ringedalsvatnet din Skjeggedal, in Norvegia.

Ca sa se poata fotografia pe limba trolului (n.r. "Trolltunga" in norvegiana), doritorii trebuie sa se pregateasca pentru o drumetie care dureaza intre opt si zece ore, dus-intors. Cei interesati pot urca pe munte incepand cu luna iulie, daca vremea o permite, dar conditiile meteo la munte, in tarile nordice, se pot schimba pe neasteptate, asa ca drumetia poate sa devina o aventura. Din pacate, nu exista semnal de telefon mobil pe traseu, asa ca cei ajung la Trolltunga trebuie sa astepte sa coboare inainte sa isi impresioneze prietenii de pe retelele de socializare cu fotografiile lor.

Язык Тролля

Язык Тролля

Язык Тролля

 

Sursa: eco-mir.org