Turbina eoliană care domesticește vânturile arctice

/ Vizionări: 2208

IceWind: уникальная ветровая турбина родом из Исландии

Întreaga energie folosită de Islanda provine doar din surse regenerabile, iar majoritatea cantității necesare este asigurată din surse geotermale. Cu toate acestea, cercetătorii au luctat la diferite modalități de a valorifica vânturile incredibil de puternice din această regiune. Însă turbinele eoliene tradiționale nu pot face față condițiilor meteorologice extreme, astfel încât cercetători au trebuit să regândească întregul design, iar rezultatul este fabulos:CW1000 IceWind.

Turbinele lui CW1000 au o bază larga pe care sunt instalate lamele curbate. Forma unică a lamelor permite turbinei să capteze forța vântului în așa fel încât acesta nu le poate învârti prea repede, care este principala problemă a designului tradițional. Astfel CW1000 poate suporta viteze mari ale vântului în mod constant de vânt.

Într-o zi obișnuită vântul din Islanda are o viteză de 64 de km pe oră, iar în timpul furtunilor acesta poate depăși 180 de km de oră.

Turbina IceWind este proiectată pentru uz rezidential, iar compania Asgeirsson intenționează să înceapă vânzarea turbinele în următoarele câteva luni. Compania a semnat recent cu un investitor american pentru a aduce produsul lor în America de Nord și Europa.

 

Sursa: green-report.ro