Uimitoarele proprietăți curative ale salcîmului japonez

/ Vizionări: 1634

Удивительные лечебные свойства софоры японской

Este un copac frumos cu o coroană bogată. Drept remediu se folosesc florile. Ele conțin vitamina P sau rutină, vitamina C și glicozide. Aceste substanțe și conferă efectul terapeutic.

Cîteva rețete:

Pentru depunerile de săruri, în cazul climaxului

Peste 1 lingură de fructe mărunțite se toarnă 1 pahar cu apă clocotită, se infuzează o noapte în termos, se strecoară. Se administrează cîte 1-2 linguri de 2 ori pe zi.

Tinctură pentru hipertensiune

La 20 g de flori mărunțite se adaugă 100 ml de alcool de 70%, se ține în loc întunecat 10 zile, periodic se agită, se strecoară. Se administrează cîte 20-40 de picături de 3 ori pe zi, după masă.

În cazul hemoragiilor interne, angină pectorală, ateroscleroză, diabet zaharat, ulcer stomacal și duodenal, afecțiuni ale ficatului, colită ulcerativă, febră tifoidă, hemoroizi.

Într-un pahar cu apă clocotită se adaugă 20 g de flori mărunțite, se infuzează 2 ore, se strecoară. Se administrează cîte 1-2 linguri de 3 ori pe zi, după masă.

Infuzie tonică

1 lingură de fructe mărunțite se adaugă la 1 pahar de apă clocotită, se infuzează 8 ore în termos, se strecoară. Se administrează cîte 1 lingură de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Extern

În cazul rănilor ulceroase, arsurilor, sinuzitelor, furuncule, abcese, mastită, psoriazis

10 g de fructe mărunțite se adaugă la 200 ml de apă, se fierbe în baie de aburi 15 minute, se infuzează 45 de minute, se strecoară, se adaugă 200 ml de apă fiartă. Se administrează pentru spălături, comprese, cataplasme.