Ultimii doi ani au devenit «cea mai mare perioada de încălzire în zona arctică

/ Vizionări: 3354

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Arctic În regiunea arctică, în ultimii doi ani au fost "cea mai mare perioada de încălzire, precum şi un ciclu de doi ani de observaţii în cadrul Anului Internaţional Polar 2007/08 a coincis cu aceasta perioada. Într-un interviu cu Itar-Tass raportate capul-arctic mare expeditie, Vladimir Sokolov, unul dintre cercetatorii de frunte al Arctic şi Antarctica Institutul de Cercetare a Rosgidromet.

În această perioadă, a urmat o cicloane-latitudine căi de mare, ducând la temperaturi extrem de ridicate medii în regiunea polară nordică a Pământului "- a explicat el. Potrivit ştiinţă, "a fost marcat de încălzire din ultimii ani este mai mult decât ceea ce a avut loc în 30 şi 40 din secolul 20, iar în ultimii 30 de ani, anual temperatura medie în regiunile polare de nord a crescut cu o medie de 1,5 grade.

Acest lucru a dus în baza centrală de Arctic la apariţia unui număr mare de an de gheaţă cu un grad ridicat de distrugere ", a spus Sokolov. In plus, toamna lui 2008, de gheaţă derivă în Oceanul Arctic în ansamblu a scăzut la jumătate - de 3,8 milioane de metri pătraţi. km, a concluzionat şeful expediţiei arctice.


Sursa ecoportal.ru

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137