Un alpinist rus a sărit de pe Everest (+video)

/ Vizionări: 3812

Российский экстремал прыгнул с вершины Эвереста (+Видео)

 

 

Rusul Valerii Rozov de 48 de ani din Nijnii Novgorod a stabilit un record marți, efectuînd o săritură de pe muntele Everest, de la punctul de 7220 metri deasupra mării, cea mai mare altitudine pentru un base jump, relateaza vesti.ru.

 

Săritura a avut loc la o temperatură de minus 18 grade Celsius și vînt puternic. De la căderea liberă el a trecut la zbor, aproape un minut base jumperul purtînd un costum special,a zburat cu o viteză de 200 kilometri pe oră. Abia după aceasta Rozov a aterizat pe ghețarul Rongbuk, la o altitudine de aproape șase mii de metri.

De notat că Rozov și echipa sa, care include alpiniști profesioniști și o echipă de filmare au petrecut în Himalaya aproape trei săptămîni. Abia după sosirea în Rusia V.Rozov a înțeles ce efort l-a costat săritura.

"Numai după întoarcerea acasă, am realizat cît de greu fizic și psihic mi-a fost. Dar mi-am realizat visul", - aduce Metro cuvintele lui Rozov. Apropo, săritura, care a fost pregătită timp de doi ani, a fost efectuată în preajma zilei care marchează 60 de ani de la prima escaladare a celui mai înalt vîrf din lume.

Valerii Rozov este cunoscut pentru sărituri extreme. În 2009 el a sărit într-un vulcan activ în Orientul Îndepărtat. În 2010 alpinistul a sărit de pe vîrful Ulvetanny în Antarctica, în 2011 – de pe Mont Blanc (Alpi). În 2012 el a sărit de pe muntele Shivling în Himalaya, cu o înălțime de 6420 de metri. Acesta a fost de fapt antrenamentul final înainte de Everest.

 

 

 

 

 

Sursa: noi.md