Un american a fost condamnat la 15 ani pentru arderea drapelului LGBT

/ Vizionări: 470

Locuitorul statului american Iowa, Adolfo Martinez, în vîrstă de 30 de ani, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru arderea steagului LGBT. El a fost condamnat pentru ură, folosirea nechibzuită a focului și recidivism.

Incidentul a avut loc în această vară în orașul Ames. Martinez s-a distrat în clubul de striptease Dangerous Curves, de unde a fost alungat de paznici din cauza comportamentului său obraznic. După aceea bărbatul s-a dus la biserică, unde pastor era Eileen Gabby, care și-a declarat deschis homosexualitatea, de unde a furat steagul LGBT. Întorcîndu-se în club, Martinez a dat foc afară steagulului și a amenințat că va da foc barului local.

„A fost o onoare pentru mine să fac asta, aceasta este o binecuvîntare a Domnului. Pur și simplu le-am ars mîndria", a spus el într-un interviu pentru KCCI-TV după arest.

Aceste cuvinte au fost folosite mai tîrziu ca probă împotriva lui.

Însăși pastorul, comentînd verdictul, a declarat că este de acord în totalitate cu concluziile anchetei și a menționat că Martinez nu a fost „atît de progresist cum mulți credeau”, iar această crimă a fost „motivată de intoleranță și ură”.

La rîndul său, avocatul districtului, Jessica Reynolds, a declarat că Martinez este prima persoană din istoria țării care a fost condamnată pe motive de ură.

„Realitatea este că există persoane care comit crime împotriva altor persoane din cauza rasei, sexului sau orientării lor sexuale”, a spus ea într-un interviu acordat ziarului local Ames Tribune.

Reynolds a menționat că, în astfel de întîmplări, este foarte important ca americanii să se unească ca societate, iar „oamenii responsabili de astfel de acțiuni să suporte consecințe foarte grave”.